Belediye Başkanı Cemal Akın, DSP, Saadet Partisi ve Demokrat Parti&8217;den sonra dün de CHP İl Başkanlığı&8217;nı ziyaret etti. Başkan Akın, İl Başkanı Hakan Ceylan, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Gümüş, CHP&8217;li Belediye Meclis Üyeleri Bayram Yorulmaz, Aykut Oktay Ulu, Celal Erdoğan ve partililer tarafından karşılandı. MHP&8217;li Başkan Akın, Bartın ve ülke gündemi ile ilgili konuların görüşüldüğü ziyarette, birlik ve beraberlikten yana olduğunu ve bu sebeple siyasi partileri ziyaret ettiğini söyledi. Başkan Cemal Akın, &8220;Birlik noktasında hem Bartın&8217;da hem Türkiye&8217;de yerel ve genel yönetimin beraber olmasında fayda görüyoruz. Belediye sizlerin yeriniz. Sizlerin her zaman emrinizdeyiz&8221; dedi.



İstişareye önem veriyoruz



Belediye Başkanı Cemal Akın &8220;Beş yıllığına göreve geldik. Bu süreyi en iyi şekilde kullanmak ve Bartın&8217;a layık hizmetler yapmak istiyoruz. Kaynaklarımız çarçur edilecek kadar çok değil. Ülkemiz de bu anlamda zengin bir ülke değil. Tüm kamu kurumlarının yatırımlarında çok düşünüp bir kere karar vermeleri gerekiyor. Biz belediye hizmetlerimizde de çok düşünüp bir kere yapacağız. İstişare edeceğiz, kaynaklarımızı en rantabl kullanmak zorundayız&8221; diye konuştu.



Beklenti çok, kaynak az



Türkiye&8217;de belediyelerin sıkıntı içinde bulunduğunu anlatan Başkan Akın &8220;Bizim belediyecilik anlayışımızda insanların doğumundan ölümüne kadar ilgilenen bir belediye modeli var. Gün geçtikçe vatandaşların belediyeden beklentileri artıyor. Ancak ülkemizdeki tüm belediyeler sıkıntı içinde. Bizim beş yüz civarında çalışanımız var. Bütçemizin yarısından fazlası personel maaşına gidiyor. Zarar eden birimler var. Bunları zarar etmeyecek noktaya getirmek ve verimli olmalarını sağlamak için çalışmalar yapıyoruz&8221; dedi.



Üzerimize düşeni yaparız



Belediye Başkanı Cemal Akın&8217;a ziyaretinden dolayı teşekkür eden CHP İl Başkanı Hakan Ceylan ise yaptığı konuşmada, Bartın&8217;a hizmet noktasında belediyeye yardımcı olmaya hazır olduklarını söyledi. Ceylan &8220;Öncelikle ziyaretiniz için teşekkür ederiz. Siyasi partiler hizmet için vardır. Seçimler biter, seçilmişler Türkiye için hizmet eder. Yapılanları takdir edip el birliği ile katkı sağlamak görevimizdir. CHP olarak her zaman birlik ve beraberliğin öncüsü olmaya gayret ediyoruz. Bir tane Bartın var. Bartın&8217;a hizmetlerinizde üzerimize ne katkı düşüyorsa yaparız&8221; şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi