Zonguldak´ta, iki çocuk akşam saatlerinde girdikleri bir camiden çaldıkları bağış paralarıyla alem yaptı. Paranın büyük bir miktarını harcayan minikler ticari taksiyle gezerken yakalandı.
Cuma günü Terakki Mahallesi´ndeki Ayvaz Camii´ne giren B.Ç. (12) ve H.E. (13) kimsenin olmadığı anda cami cemaati tarafından yardım amaçlı toplanan bin 800 TL´yi alarak camiden uzaklaştı. Paranın bir kısmı kağıt bir kısmı da bozuk olunca paraları kömürlüğe saklayan minikler, kağıt paralarla kendilerine iki cep telefonu satın aldı. Paranın bin TL´sini harcayan çocukların iki marketten bir paket sigara ile alkol satın aldığı öğrenildi. Kozlu beldesinde bir ticari taksiyle gezintiye çıkan çocukların
durumundan şüphelenen taksi sürücüsü durumu polise haber verdi. Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından yakalanan B.Ç.´nin az miktarda alkollü olduğu öğrenildi.
Evde yapılan tatbikatta kalan paraların yerini gösteren çocuklar, polis merkezinde ifadelerinin alınmasının ardından Zonguldak Adliyesi´ne getirildi. Cumhuriyet Savcılığı´na çıkarılan çocuklar yaşları küçük olduğu gerekçesiyle serbest bırakıldı. Çocuklar ifadelerinin ardından ailelerine teslim edildi.
Çocuk Şube Müdürlüğü görevlileri, çocuklara sigara ve içki satan iki market hakkında da adli işlem başlattı.
Editör: Pusula Gazetesi