Türkiye Muhtarlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Şerafettin Nas, 1924 yılında yürürlüğe giren Köy Kanunu´nun değiştirilmesi için 18 ilin Muhtarlar Derneği Başkanlığı´nın ortaklaşa hazırladığı çalışmanın sona erdiğini açıkladı.
Nas, 1924 yılında uygulamaya konan Kanunun, o günün şartlarına göre çok iyi bir düzenleme olduğunu, ancak değişen şartlar karşısında ihtiyaca cevap vermez hale geldiğini sözlerine ekleyerek, 85 yıllık Köy Kanunu´nun değiştiğini söyledi.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından Köy Kanunu Tasarısı Taslağı´nda yapılan değişikliklerin 81 ilin Muhtarlar Derneği´ne ulaştırıldığını belirten Nas; "İçişleri Bakanlığı Mali İşler Genel Müdürlüğü tarafından 12 Kasım 2009 tarihinde Köy Kanunu Tasarı Taslağı´nda yapılan değişiklikler bütün illerin Muhtarlar Derneği´ne ulaştırıldı. 1924 yılında çıkarılan Köy Kanunu 85 yıl sonra günün koşullarını da göz önüne alarak yenide güncelleştirildi. Bütün muhtarlarımızın önerileriyle birlikte ortak düşüncelerimizi masaya yatırdık. Köy muhtarlarımızın daha önce önüne çıkan bazı engellerin aşılması adına geniş kapsamlı taslak hazırladık. Bu taslak tekrar komisyonlarda ele alınacak ve daha geniş kapsamlı siyasi partilerin guruplarında görüşülecek komisyonlarda kabul edilince de TBMM´de gelecek. Bizde bu taslak çalışmasını 18 ilin Muhtarlar Derneği Başkanlarıyla birlikte hazırladık.
Aynı görüş ve düşüncelere sahip bu taslağımızı İçişleri Komisyonumuza ulaştıracağız. TBMM´ye 20-25 gürdür Muhtarlar Derneği Başkanı olarak il ve ilçe muhtarlarımızın görüşlerini alarak taslağın son çeklini verdik. Muhtarlar olarak kendi aramızda oluşturduğumuz bu taslağı Zonguldak Milletvekillerinin tümüne, Ak Parti Grup Başkan Vekili Suat Kılıç, CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Grup Başkan Vekili Oktay Ural´a gönderdik. Aynı zamanda bu taslak her ne kadar köy muhtarlarını ilgilendiriyorsa da günümüz koşullarında mahalle muhtarlarının görev ve yetkilerinin asgari ölçüde kısıtlandığını bu taslağa ekledik. İnanıyoruz ki, komisyonda bulunan milletvekillerimiz görüş ve düşüncelerini bize en kısa zamanda paylaşacaktır ve gerekli desteği vereceklerinden eminiz. İnşallah hazırlanan bu taslağımız köy ve mahalle muhtarlarımıza hayırlı olur" şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi