Zonguldak´ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesini ilçe merkezine bağlayan yolun çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi. Yeni yolun bitirilememesi ve eski yoldan ağır tonajlı araçların geçmesinin, belde halkını endişeye sevk ettiği bildirildi.

Ereğli-Kandilli arasındaki mevcut karayolunda meydana gelen göçükler, sürücülere de sıkıntılar yaşatıyor. Dağdan gelen yağmur sularının, yolun kaymasında etkili olduğu ve sürücülerin endişesini arttırdığı kaydedildi.

Kandilli çıkışından itibaren yeni yolun yapımına başlanmasından bu yana geçen zaman içerisinde ilerleme kaydedilmemesi, belde halkının da tepkisini çekti. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve özel kömür işletmelerinin bulunduğu Kandilli beldesine yük çeken ağır tonajlı araçların da bu yolu kullanmasını yoldaki tahribatı arttırdığı ifade edildi.

Yağmur sularının yolun altından geçmesi yoldaki çökmeleri daha da arttırırken, belde sakinleri yolu kullanırken büyük tedirginlik yaşadıklarını dile getirdi.

Bölgede yaşayan vatandaşlardan Yaşar Güler, yaşanacak olumsuzluklara dikkat çekerek, yolun hızlandırılması gerektiğini söyledi.

Kış mevsiminin geldiğini ve bu mevsimde çalışmaların tamamen duracağına da dikkat çeken Güler, "Yolun yapımına başlandığında çok sevindik. Ama yol çalışmalarına baktığımız da bu sevincimiz kursağımız da kaldı. Çalışmaların yavaş gitmesi, mevcut yolun her geçen gün çökmesi bizi endişelendiriyor. Yakında birilerinin canı yanacak. O zaman kim nasıl hesap verecek bilmiyorum. Yolun yapımında ne gerekiyorsa yapılmalı. Biz belde halkı olarak zaten sıkıntı içindeyiz. Mevcut yol yakında tek şerit olarak bile kullanılmayacak. Bunu artık birileri görsün." dedi.

Öte yandan yeni yolun yapılması için Belediye Başkanı Nihat Saral, başta olmak üzere belde halkı komisyon kurarak durumu Zonguldak Valisi Erdal Ata´ya aktarmıştı. Ancak o günden bu yana yeni yapılmaya başlanan ve tamamlandığında Ereğli-Kandilli arasını 6 kilometreye düşürecek yolda bir gelişme yaşanmadı.

Editör: Pusula Gazetesi