Bartın&8217;da 1996&8217;da faaliyete geçen, daha sonra 2006 yılında Hasankadı beldesinde şube kuran Beykoz Sayacılık Dericilik Tekstil Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti., üçüncü atölyesini Karabük´ün Yenice İlçesi Yortan Beldesinde açtı. İşini büyüten firmanın atölyede istihdam edeceği işçiler için Karabük İş-Kur Müdürlüğü ile ortaklaşa çalışma yaptı. İşsiz gençlere meslek edindirmek amacıyla açılan ayakkabı atölyesine alınacak 40 asil 20 yedek kursiyer için 110 kişi başvuruda bulundu. Asil 40 ve 20 yedeğin ise önümüzdeki günlerde Karabük İş-kur yetkilileri tarafından belirleneceği bildirildi. Ayakkabı atölyesinde çalışmak üzere başvuran 110 kursiyerler için Yortan Belediyesi düğün salonunda ön mülakat yapıldı. Ön mülakata Beykoz Sayacılık Dericilik Tekstin Sanayi Ve Ticaret Ltd. Şti yetkilisi Serkan Ölçek, Yortan Belediye Başkanı Yılmaz Tiryaki ve Şirinköy Muhtarı Yakup Bostancı katıldı.



100&8217;den fazla personeli var



Ön mülakat öncesinde kursiyer adaylarını bilgilendiren firma yetkilisi Serkan Ölçek "Beykoz sayacılık firması 1996 yılında Bartın´da ilk kurulan ayakkabıcılık firmasıdır. Kurulduğu günden bu güne yöre ve bölge ekonomisinde önemli rol oynamış bölge kalkınmasına ve göçün engellemesine büyük olanaklar sağlamıştır. 1996 yılında 10 personelle başladığı yoluna bugün itibari ile 100´ü aşkın personeli ile devam etmektedir. 2006 yılında işini genişletme yöre ve bölge ekonomisine fayda sağlayabilmek maksadı ile Hasankadı beldesinde bir şube kurarak faaliyet göstermeye başlayan firmamız Türkiye İş Kurumu ve Halk Eğitim Müdürlüğünün katkıları ile OSDP (Özelleştirme Sosyal Destek Projesi) ve istihdam garantili kurslarla eğittiği personelini halen bünyesinde çalıştırmaya devam etmektedir&8221; dedi.


Önce eğitim sonra iş



Serkan Ölçek &8220;Firmamız çalışmaya başladığı bölge ve yörelerde eğitim temeline dayalı çalışmalarla kalifiye hale getirdiği personeller ile yoluna devam etmekte olup, sosyo ekonomik yönden dışarıya bağımlı olarak yaşayan bölge insanımızı ve esnafımızı içinde bulunduğu dar boğazdan bir an evvel kurtarabilmek maksadı ile gelişmiş bölge ve yöredeki iş ve ekonomik imkanları bulunduğumuz yöreye aktarmaya çalışmaktadır. Yortan Beldesinde kurmayı düşündüğümüz atölyemizde ilk olarak 40 personele eğitim hizmeti vermeyi hedefliyoruz. Yetiştirebildiğimiz ve mesleki anlamda ciddi yeterlilik gördüğümüz kursiyerlerimizle kurs sonunda çalışmaya devam ederek eğitim sürecini genişletmeyi ve eğitim seviye ve kalifiye personel sayısının artışına bağlı olarak 70 ila 100 kadro personel ile yolumuza devam etmeyi hedefliyoruz" diye konuştu. Ölçek &8220;Ayakkabı atölyesinde çalışan gençler hem meslek sahibi olacak hem de para kazanacak. 5.5 ay sürecek kurs boyunca 350 ila 500 TL arasında kursiyerlere harçlık verilecek ve sigortaları yatırılacak. Daha sonra kursiyerlerimiz 5.5 ay sonra üretime göre standart maaş almaya başlayacaklar" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi