Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, sağlık hizmetlerini torpilsiz verilir hale getirdiklerini söyledi. Bartın Devlet Hastanesini ziyaret ederek, Başhekim Dr. Seyfettin Kalay ile görüşen Tunç, ziyaretiyle ilgili gazetecilere yaptığı değerlendirmede, iktidarları döneminde sağlık alanında da önemli işler yapıldığını belirtti. Milletvekili Tunç, Bartın&8217;da yapılan hizmetleri anlatırken gerçekleştirilen sağlık yatırımlarını sıraladı. Bartın&8217;da Ak Parti iktidarında Devlet Hastanesi inşaatının tamamlanarak 2005 yılında hizmete açıldığını belirten Tunç, Bartın Göğüs Hastalıkları Hastanesi Ek bina inşaatını tamamladıklarını, Bartın Göğüs Hastalıkları Hastanesi eski hizmet binasının onarımını gerçekleştirdiklerini, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesini hizmete açtıklarını söyledi.



57 Aile Hekimi görev yapıyor



Eski devlet hastanesinin Sağlık Müdürlüğüne dönüştürülmesi için gerekli onarımları yaptıklarını ve Kozcağız Sağlık Dispanserini hizmete açtıklarını da belirten Tunç, yaptıkları hizmetleri sıralarken, Devlet Hastanesi Görüntüleme Merkezini Hizmet Alımı yöntemiyle hizmete açtıklarını, Halk Sağlığı Laboratuarını ve Verem Savaş Dispanserini, Merkez Sağlık Ocağını tamamladıklarını ifade etti. Bartın&8217;da 57 aile hekimini göreve başlattıklarını, Devlet Hastanesinin kardiyoloji başta olmak üzere uzman doktor ve kadro eksikliklerini giderdiklerini de anlatan Tunç, mobil sağlık ekipleri oluşturduklarını, ambulans sayısını 4´ten 11´e çıkardıklarını ve helikopter ambulansı devreye aldıklarını söyledi.



Herkese eşit ve kaliteli hizmet



Milletvekili Tunç, &8220;Geçmişte adamın varsa, torpilin varsa hastanede işini gördürebiliyordun, yoksa aylarca tedavi için sıra bekliyordun. Şimdi bunlar ortadan kalktı. Sağlıkta dönüşüm projesi ile birlikte herkesin kaliteli sağlık hizmetlerinden eşit yararlanabilmesinin yol açıldı&8221; dedi. Milletvekili Tunç, Bartın&8217;da gerçekleştirdikleri sağlık alanındaki işlerin bile başlı başına Ak Parti iktidarının bu ülke ve millet için ne kadar gerekli olduğunu gösterdiğini belirterek, &8220;Her alanda olduğu gibi sağlıkta da önemli işler yaptık&8221; diye konuştu. Milletvekili Tunç&8217;a hastaneyi ziyareti sırasında aralarında parti yöneticileri eşlik etti.

Editör: Pusula Gazetesi