Zonguldak´ta teröre tepki yürüyüşü gerçekleştirildi. Madenci Anıtı önünden başlayan yürüyüşe şehit aileleri de destek verdi. Ellerinde şehit çocuklarının fotoğraflarını taşıyan şehit anneleri, gözyaşlarına hakim olamadı. Alanda, ´Şehitler ölmez, vatan bölünmez´, ´Dikkat! İmralı´da köpek var´ pankartlarıyla teröre tepki gösteren vatandaşlar, Zonguldak Valiliği önüne yürüdü. Yürüyüşe katılmayan vatandaşlar ise alkışlarla destek oldu. Yürüyüşte, CHP Zonguldak milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak
Belediye Başkanı İsmail Eşref, Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz ön sırada yer aldı. Valilik binası önündeki Atatürk Anıtı´na çelenk bırakan katılımcılar saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu. Şehitler Anıtı önüne gelen katılımcılar, burada da terör örgütü aleyhine sloganlar attı.
Alanda bulunan 64 yaşındaki Yeter Akkaş, "Yeter artık, yorulduk" diyerek televizyonlara tepki gösterdi. Televizyonlarda terör örgütü ile ilgili bir şey duymak istemediklerini ifade eden Akkaş, elinde Atatürk´ün de fotoğrafının yer aldığı Türk bayrağını salladı. Konuşmakta zorlanan Yeter Akkaş, bir yakını ile birlikte alandan ayrıldı.
Yürüyüşe Çaycuma ilçesinden katıldığını ifade eden 67 yaşındaki Osman Açıkgöz ise, elindeki pankartlarla ilgi gördü. Açıkgöz, boynuna astığı, "Atamızın yolunda vatanı koruyan şehitler ölmez", "Cumhuriyet yolunda birlik olalım" yazılı pankartlar ve elindeki Türk bayrağı ile teröre tepki gösterdi. Açıkgöz´ün DTP´nin kapatılmasını soran gazetecilere verdiği cevap ise şaşırttı. DTP´nin ne olduğu bilmeyen ve gazetecilere de belli etmemeye çalışan Açıkgöz soruya, "Kapatır. Basın yayın hürdür, sansür edilemez.
Bu haberler peşinde koşacak, casusu yakalayacak. Vatan hainlerini belirleyecek. Olmadığı zaman ne olur? Başkasının yanında olursunuz. Kapatılamaz" diye cevap verdi.
Editör: Pusula Gazetesi