ANKARA'nın Kahramankazan İlçesi Alpagut Mahallesi yakınlarında eskiden kum ocağı olarak kullanılan yerde 2 gün öncesinde kepçe oyuklarından oluşan gölete yüzmek için giren arkadaşlarını uzattıkları plastik boru ile kıyıya çekerek kurtaran İbrahim Küçükkahraman ile Emin Ünal, dengelerini kaybederek suya düştü. Kurtardıkları arkadaşları kadar şanslı olamayan İbrahim ile Emin'in boğularak can vermesi, ailesini ve sınıf arkadaşlarını yasa boğdu. İbrahim ve Emin elim kazaya kurban gitmemiş olsaydı, bugün karnelerini alacaklardı. Sınıf arkadaşları, hayatlarını yitiren arkadaşlarının sırasını fotoğrafları ve güllerle süslediler. Karne sevinci yaşayamadan gölette can verenlerden 5'inci sınıf öğrencisi Zonguldaklı Emin Ünal'ın 6 kardeşin en büyüğü olduğu öğrenildi. Ailesi, dün yapılan otopsinin ardından oğulları Emin'in cenazesini Zonguldak Ereğli'ye götürerek toprağa verdi. Emin'in babası Şevket Ünal'ın bir fabrikada asgari ücretli çalıştığı ve evde yaşlı annesine baktığı öğrenildi.

SIRALARI GÜLLERLE SÜSLEDİLER

Kahramankazan'da 7 çocuğun kum ocağı nedeniyle oluşan gölette yaptığı piknik, faciayla sonuçlandı. Gölete giren ve boğulma tehlikesi yaşayan arkadaşlarını kurtarmayı başaran 13 yaşındaki İbrahim Küçükkahraman ve 11 yaşındaki Emin Ünal, dengelerini kaybedip, düşünce kendilerini kurtaramadı. Ankara'nın Kahramankazan İlçesi Kahramankazan Ortaokulu 7'inci sınıf öğrencisi İbrahim Küçükkahraman ve 5'inci sınıf öğrencisi Emin Ünal'ın sınıflarında buruk bir hava hakimdi. Karne günü İbrahim ve Emin'in oturduğu sıraları, fotoğrafları ve güllerle süsleyen arkadaşları, yaşananlara inanmakta güçlük çektiklerini belirttiler.

GERİDE CİVCİVLERİ KALDI

İbrahim Küçükkahraman'ın görme engelli annesi Fatma ile yaşlı babası Mustafa ve 4'üncü sınıf öğrencisi kız kardeşi Merve, gölette can veren kardeşlerinin hatırası olarak gördükleri civcivleriyle ilgileniyor. İbrahim'in ölmeden iki gün önce satın aldığı civcivlerine kartondan bir ev yaptığı onlara yem aldığı ve beslediği öğrenildi. İbrahim'den geriye kalan kartondan ev yaptığı civcivleri ve çek-yatın üzerine bırakılan karnesi kaldı. Babasının aldığı emekli maaşıyla geçimlerini sağlayan ailenin kirada oturduğu öğrenildi. Karnesini alan sınıf arkadaşları da soluğu İbrahim'in evinde alırken, annesinin elinden öperek başsağlığı dileklerini ilettiler.

YOL PARASINI ÖĞRETMENLERİ KENDİ ARALARINDA TOPLADI

Karne sevinci yaşayamadan gölette can verenlerden 5'inci sınıf öğrencisi Emin Ünal ise 6 kardeşin en büyüğü olduğu öğrenildi. Ailesi, dün yapılan otopsinin ardından oğulları Emin'in cenazesini Zonguldak Ereğli'ye götürerek toprağa verdi. Emin'in babası Şevket Ünal'ın bir fabrikada asgari ücretli çalıştığı ve evde yaşlı annesine baktığı öğrenildi. Ailenin durumunun iyi olmadığı için Emin'in öğretmenleri kendi aralarında topladığı yaklaşık 2 bin lirayı cenaze giderleri için babaya verdiği öğrenildi.

Editör: Pusula Gazetesi