Vali Erdal Ata, ´´Hava şartları müsait olmadığından helikop-terler kalkamayınca Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ekibi, kara yolu ile Bursa´ya hareket etti´´ dedi.
Ata, Bursa´nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki maden ocağında meydana gelen göçük sonrasında Bursa Valisi Şahabettin Harput´un olayı kendilerine intikal ettirmesinin ardından TTK Genel Müdürlüğü ve İl Afet Durum Müdürlüğü yetkilileri ile görüştüğünü söyledi. TTK Genel Müdürlüğünün, kendi uzman ekiplerinden 18 kişilik grubu oluşturduğunu anlatan Ata, şöyle konuştu: ´´Bir taraftan Ankara ile görüştük. Bursa Valisi helikopter temin edilirse daha kısa sürede bölgeye ulaşılabileceğini belirtti. Helikopter için görüşmelerde bulunuldu. Genelkurmay Başkanlığı´ndan 2 helikopter temin edildi. Ancak hava şartları müsait olmadığı için helikopterler hemen kalkamadı, ´Biraz bekleyelim´ dediler. Helikopterlerin kalktığı bilgisi geldi. Arkasından maalesef hava şartlarından dolayı yoldan dönmek zorunda kaldıklarını belirten haber gelince ekipleri kara yolu ile yola çıkarmak zorunda kaldık.´´
TTK Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Özçelik, saat 21.30 sıralarında Bursa´nın Mustafakemalpaşa ilçesinde göçük olduğuna yönelik kendilerine haber geldiğini belirterek, göçükte 20 kişinin kaldığının haber verilmesi üzerine tahlisiye ekiplerini seri şekilde hazırladıklarını kaydetti.
Editör: Pusula Gazetesi