Zonguldak Valisi Ali Kaban, eşi Neriman Kaban ve İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Selvi, 2016 yılında Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde bölücü terör örgütü ile girilen çatışmada şehit düşen Üsteğmen Murat Taylan'ın Devrek'teki ailesini evlerinde ziyaret ederek birlikte iftar yaptı.

"ŞEHİT AİLELERİ İÇİN NE YAPSAK AZ"

Bugüne kadar yaptığı ziyaretler arasında, şehit yakınlarına yaptığı ziyaretlerin kendisi için çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Ali Kaban, "Onlar için ne yapsak azdır. Onlar bu topraklarda Türk Bayrağı'nın dalgalanması için evlatlarını vatana şehit veren yüce gönüllü insanlar. Çocuklarını, eşlerini, yakınlarını, en sevdiklerini bu vatan için, bu millet için feda eden insanlarla birlikte olmak çok güzel bir duygudur. Bu duygu anlatılmaz, yaşanılması gerekir. Bunun için de bu ailelerimizle fırsat buldukça sık sık bir araya geliyoruz. Şehitlik ve gazilik bizim için en büyük mertebedir. " dedi.

Kendileri ile yakından ilgilenilmesinden çok memnun olduğunu kaydeden şehit annesi Fikriye Saraç, yapılan ziyaretin acılarını bir nebze de olsa hafiflettiğini belirterek, Vali Kaban'a ve eşine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

İftarda İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Selvi ve Eşi Hatice Selvi, Devrek Kaymakamı Yakup Güney ve eşi Serap Güney'de bulundu.

Editör: Pusula Gazetesi