Tokat&[#]8217;ın Reşadiye ilçesinde teröristler tarafından 7 askerimizin şehit edilmesi nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi Zonguldak&[#]8217;ın Devrek İlçesinde &[#]8220;Terörü Lanetleme Mitingi&[#]8221; düzenlendi. Devrek Cumhuriyet Bulvarı&[#]8217;nda düzenlenen terör örgütü tarafından askerlerimizin şehit edilmesi ve terör örgütünü protesto mitingi Devrekli gençlerin ve vatandaşların üst düzey katılımı ile gerçekleşti. Devrek Meslek Yüksek Okulu Öğrenci ve Yöneticileri tarafından organize edilen terör örgütünün lanetlemesi nedeniyle düzenlenen mitinge Devrek Belediye Başkan Yardımcısı Çetin Bozkurt, CHP İl Genel Meclis Üyesi Bekir Kayaaltı, CHP İlçe Başkanı Şeref Aydınlı, Belediye Meclis Üyeleri Sefer Köse ve Songül Malkoç, CHP Yönetim Kurulu Üyeleri, DMY Okulu Müdür Yardımcısı Ferdi Kesikoğlu, Diyanet Sen- İlçe Temsilcisi Muharrem Yaprak, Sivil Toplum Kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Konuyla ilgili düzenlenen mitingde yapılan basın açıklamasında, &[#]8220;Yıllardan beri ülkemizin üzerinde oynanan anlamsız menfaatler doğrultusunda yürütülen oyunlar yüzünden binlerce gencecik vatan evlatlarımızı kara topraklara vererek anaların gözyaşlarını yüreklerimizde hissetmekteyiz. Maalesef yıllardan bu beri terör denilen olaya bir çözüm bulanamamış hatta dershaneye gitmek için evinden çıkan 17 yaşındaki genç bir kız çocuğunu yakmaya kadar giden bu kalleş ellere artık dur demeliyiz&[#]8221; denildi.
Öğrenciler ve vatandaşlar tarafından 7 askerin şehit edilmesi ve binlerce şehit olan askerler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunurken terör örgütü aleyhine çeşitli sloganlar atıldı. Düzenlenen miting olaysız bir şekilde sloganlar atarak Cumhuriyet Bulvarından ayrıldı.
Editör: Pusula Gazetesi