Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları Başkanı İlkay Kalender, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Arife Dereli´nin CHP´nin kadınlara yeterince yer vermediği yönündeki eleştirilerini değerlendirdi.
Dereli´nin ´CHP´de kadına ne kadar önem vermişler´ sözlerine katılmadığını belirten Kalender, ´CHP´de kadına önem veriliyor. Arife Hanım bizim için üzülmesin´ dedi.
Kalender, Dereli´nin CHP hakkında yaptığı eleştirileri Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık´ın konferansta TBMM Başkan Vekili Güldal Mumcu´ya partiyi şikayet etmesinden cesaret alarak yaptığını belirtti.


&[#]8216;Arife Hanımın partimizle ilgili düşünceleri yanlış&[#]8217;
Partide kadınlara gerekli önem verildiğini ve hatta kadınlar istemeden yönetimlerde görev aldığını belirten Kalender; "Arife Hanım&[#]8217;ın ´Kadının Siyasetteki Yeri´ adlı konferans hakkında yaptığı değerlendirmesinde partimiz hakkında yaptığı söylemleri pek haklı bulmuyorum. Çünkü CHP´de kadınlara gerekli destek veriliyor.
Eksikliliklerimiz olabilir ve onlar daha çok kadın milletvekili ve belediye meclis üyesi çıkarmış olabilirler. Bizim partimizde belki zorlama ve diretme olmadığından bir yerlerde olmak istemiyor olabiliriz. Yoksa bizim önümüzün kimsenin kestiği falan yok. Ben Arife Hanım&[#]8217;ın ´CHP´nin söylemleriyle eylemleri farklı´ demesine katılmıyorum.
Demek ki biz istemiyoruz. Biz onlar kadar bazı şeyleri hırs yapmıyoruz. Onlar başa gelebilmek adına ve her şeyde bizim istediğimiz olsun dedikleri için belki de böyle düşünüyor. Ama ben istersem benim önümü kimse kesemez.
Partimizde hiçbir yönetici kadınlar bir yerde olmak istediğinde karşı çıkmaz. Biz ön planda olmayı çok fazla istemediğimiz için böyle görülebilir. Ama bu bizim önümüze set koyuyorlar, o nedenle istemiyoruz anlamına da gelmez. Listelerde kendini görmek isteyen kadınlarımız istediği sırada listelere girmişlerdir. Buna en büyük örnek Elvanpazarcık Belde Başkanımız bayan ve kendi istemediği halde yönetimde görev yapıyor. Bizim partimizde kadınların önü kapanıyor diye bir şey yok. Bizim partimiz de bayanlar istemediği halde bir yerlere getiriliyor. Ak Parti´de bayanlar üzerinde kısıtlama olduğundan, bizim için böyle bir şey düşünüyor olabilirler. Bizim partimiz aksine kadınları ön plana çıkarma taraftarıdır. Arife Hanım bir daha ki dönem daha farklı CHP görebilir. Arife Hanım&[#]8217;ın bizim adımıza üzülmesine gerek yok. Çünkü Arife Hanım&[#]8217;ın partimizle ilgili düşünceleri yanlış. CHP´de kadınlar isterse her yerlerde oluyor. Arife hanımın söylediklerinin doğru tarafları vardır mutlaka ama oda yine bizden kaynaklanıyor. Biz demek ki bir şeyleri çok fazla istemediğimizden kaynaklanabilir. Ama Arife Hanım üzülmesin, CHP´nin kadınları istediği zaman her güçlüğün üstesinden gelebilecek kapasitede" dedi.


´Arife Hanım Posbıyık´tan cesaret aldı´
Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Arife Dereli´nin Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık´ın konferansta partiyi Genel Merkeze şikayet etmesinden cesaret aldığını belirten Kalender, şunları söyledi:
"Arife Hanım Halil Bey´in partimiz hakkında konferansta yaptığı açıklamalarından destek aldı. Halil Bey&[#]8217;in yaptığı konuşmanın yeri orası değildi. Çünkü o toplantı siyasi partinin toplantısı değildi. Atatürkçü Düşünce Derneği´nin düzenlemiş olduğu bir paneldi.
Bu tür sorunlar ise parti içerisinde konuşulması gerekiyordu. Bu olaylar dışarıdan partimizin üzerine yüklenilmesini güçlendiriyor. Halil Bey&[#]8217;in o konuşmaları orada yapmasaydı, belki Arife Hanım da bu sözlerden cesaret alıp bu kadar bizi eleştiremezdi. Ama Arife hanım üzülmesin. Bir daha ki dönem partimizde daha fazla kadın olur ve birlikte görev yaparız.
Bizim partimizde kadın ve erkek eşittir. Elbette kendi içimizde anlaşamadığımız konular oluyor ve biz bunları parti dışına taşımadan içerisinde çözüyoruz. Arife Hanım da Halil Bey&[#]8217;in açıklamalarından cesaret almış ki böyle bir değerlendirme yapabiliyor. Yapılan konferans çok verimliydi. Keşke Arife Hanım da Kadın Kolları ile birlikte gelseydi. O zaman daha farklı bir yorum yapardı."


&[#]8216;Kadınlar daha dikkatli olmalı&[#]8217;
CHP´de birlik beraberlik olduğunu belirten Kalender; "Bizim partimizdeki erkekler ağabeylerimiz ve kardeşlerimiz gibidir. Hiçbirimiz bir birimiz hakkında art niyet düşünmeyiz. Siyasi kurumlarda erkek ile kadın birlikte çalışıyor ve bazı yerlerde kadın daha da dikkatli olmalı. Bu gerek giyimi gerekse hareketiyle olmalı.
Arife Hanım&[#]8217;a son olarak şunu söylemek istiyorum. Partimiz yönetiminde kadınlarımız erkeklerle eşit haklara sahip. Her türlü toplumsal ve eşit özgürlüklere sahip bir yerdeyiz. Huzur içerisinde yapısal düzenlemelere sahip olduğumuzu düşünüyorum. Ben Arife Hanım&[#]8217;a tekrar teşekkür ediyorum. Bizim için üzülmesin. Partimizde kadınların bir daha ki dönemde daha fazla yerlerde görev alacağından da emin olsun" şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi