Saadet Partisi Zonguldak Merkez İlçe Yönetim Kurulu, Genel Maden İşçileri Sendikası&[#]8217;nı (GMİS) ziyaret ederek Genel Başkan Ramis Muslu ile görüştü.
Merkez İlçe Başkanı Yusuf Çetin ve beraberinde yönetim kurulunun katıldığı ziyarette, Zonguldak gündemi ve TTK konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Türkiye Taşkömürü Kurumu&[#]8217;na (TTK) kurum içinden, işi bilen birisinin atanmasının tüm kesimlerce olumlu karşılandığını söyleyen Çetin, &[#]8220;GMİS olarak Zonguldak&[#]8217;taki tüm kurum ve kuruluşlarla ilişkileriniz, kurumlar üstü bir konumunuz geçmişten bugüne devam etmektedir. Bugün Zonguldak&[#]8217;ta TTK&[#]8217;nın alternatifi yoktur. Ve sizin de vurguladığınız yıllık 5 milyon ton üretim hedefi ile görünen rezerv ile en az 50 yıl üretim yapabilecektir. Hal böyle iken başka arayışlar boş ve kandırmacadır. Biz sizlerin önderliğinde bu kurumu ve Zonguldak&[#]8217;ı harekete geçirecek birlikteliğin tekrar 1994-1995 yıllarında olduğu gibi sağlanmasını istiyoruz. Enerji Bakanlığı&[#]8217;nın bütçesi görüşülürken Zonguldak milletvekillerinden bir tanesinin bile TTK&[#]8217;yı Meclis&[#]8217;te dile getirmemesi üzücüdür. Kurumda yakalanan olumlu havanın sürmesi için biz Saadet Partisi olarak her türlü desteği vermeye hazırız&[#]8221; dedi.
GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yönetime geldikleri bir yıl içinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Muslu, &[#]8220;TTK ve Zonguldak&[#]8217;ın geleceği konusundaki ortak görüşleriniz için teşekkür ediyorum. Bizler Sendika olarak her zaman Zonguldak, bölgemiz ve ülkemizin geleceği için mücadele verdik. Ve mücadeleye devam ediyoruz. Bu mücadelede bizlere ortak olduğunuz için sizlere ve partinize teşekkür ediyorum. Bugünkü Saadet Partisi&[#]8217;ni oluşturan kadroların geçmişte iktidar olduklarında Zonguldak&[#]8217;a ve TTK&[#]8217;ya bakış açılarını unutmadık. O dönem gerek işçilerimiz ve gerekse emeklilerimizi memnun eden ücret artışları sağlanmıştı&[#]8221; diye konuştu,
Editör: Pusula Gazetesi