Zonguldak´ta bir grup üniversiteli ve ilköğretim okulu öğrencisi, Atatürk Anıtı´na gelerek terörü lanetledi.
Tokat´ın Reşadiye ilçesinde 7 askerin şehit edilmesi üzerine bugün Kilimli beldesinde üniversite öğrencileri ve ilköğretim okulu öğrencileri bir basın açıklaması yaptı. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Kilimli Meslek Yüksekokulu öğrencileri terörü lanetledi. Gençler adına basın açıklamasını okuyan üniversite öğrencisi Serkan Dolgun, "Tokat´ın Reşadiye ilçesi Sazak mevkiinde vatani görevlerini yapan jandarma timine açılan ateş sonucu 1 uzman jandarma çavuş, 1 jandarma onbaşı ve 5 jandarma er olmak üzere 7
askerimiz şehit düşmüş, 1 jandarma çavuş ve 2 jandarma er yaralanmıştır. Artık dur demenin zamanı gelmedi mi? Daha kaç asker şehit olacak, daha ne kadar bu gözyaşları akacak daha kaç ocağa ateş düşecek?" dedi.
Türk gençliği olarak bunlara göz yummayacaklarını anlatan Dolgun, şunları söyledi: "Susmamızı beklemeyin. Susmayacağız, bizi bu duruma sürükleyenlere ve getirenlere kan kusturacağız, vatanımız uğruna verdiğimiz hiçbir şehidimizi unutmadık, unutmayacağız. Nice canlar gitti bu uğurda gerekirse biz de şehit olacağız. Haince yapılan bu saldırıyı şiddetle ve esefle kınıyoruz. Bu konuyla ilgili gerekli mercilerin özenle görevlerini yerine getirmelerini diliyoruz."


HEPSİNİ MEZARA GÖMECEĞİM
Terör örgütü aleyhine slogan atan minik öğrenciler de dikkat çekti. Tekbir getirildiği sırada öğrenciler, "Yan gelip yatmadık, vatanımızı satmadık" diye slogan attı. Eyleme katılan Madenciler İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Sebahattin Aksoy, "Şu an küçüğüm ama büyüdüğümde asker olacağım. O teröristleri mezara gömeceğim" dedi.
Yaklaşık 30 kişilik grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı. Polis eylem sırasında güvenlik görevi aldı.
Editör: Pusula Gazetesi