Zonguldak´ın Kozlu Beldesi Belediyesi´nin yolcu taşımacılığını bundan sonra Bekart şirketi yapacak. Taşımacılık hakkını 10 yıllığına alan Berkart 9 Aralık 2009 tarihinden itibaren hizmete başlayacak. Kozlu Belediyesi´nde yapılan toplantı da yeni otobüsler tanıtıldı. Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, &[#]8220;Zonguldak´ta belediyemiz olarak günde ortalama 14 bin yolcunun taşındığı özel halk daha doğrusu toplu taşımacılıkla ilgili belediyemizin siyasi bir kararından kendi imkanlarımızla yaptığımız, belediyenin kendi imkanlarıyla yaptığı taşımacılığı özelleştirme daha doğru özelleştirme değil kiralama 10 yıllık hak kiralama. Hak hala belediyemizin, özelleştirme farklı, hakkı satarsanız özelleştirme oluyor. İhalemizi yaptık, belki de Türkiye´de yapılan bu toplu taşımacılık ihalelerinin en şeffaf ihalesi canlı yayınlandı. Televizyonlarda bütün basına açık ve hiçbir şaibe, hiçbir art niyet olmadan güzel bir ihale ile Adem Beyin sahip olduğu Bekart şirketi almıştır. Yasal süre olarak 6 Aralık´ta toplu taşımacılığa başlayacaktı fakat elde olamayan sebeplerden dolayı 9 Aralık´a sarktı. Yarın sabah altı da Allah nasip ederse yeni bir oluşum, daha hızlı, daha seri, kaloriferli, klimalı ve insanımıza yakışır bir şekilde toplu taşımacılığa başlayacağımızın düşüncesi içerisindeyim. Kozlu halkımızın bu taşımacılık sisteminden memnun kalacağı düşüncesindeyiz. Küçük arabalarla daha seri bir şekilde yolcularımız rahat edecektir. Akıllı bilet uygulaması denen uygulamaya geçtik. Eksikliklerimiz hatalarımız olacak diye de bir şey yapmamak kadar da bir şey olamaz. Bu uygulamanın hayırlı olmasını diliyorum. Allah kimseyi utandırmasın. Sıkıntılarımızı da vatandaşlarımızla çözeceğimize inanıyorum. Bu çalışmalarda emeği geçen Adem Beye ve bütün personelime çok teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.
Bekart Sahibi Adem Günaydın da, &[#]8220;Allah´ın izniyle yarın sabah start veriyoruz. İnşallah başlayacağız. A´dan Z´ye her şeyimiz hazır. Kozlu ve Zonguldak halkı için hayırlı olsun diyorum. Engelli vatandaşlarımıza da hizmet yapabilmek için böyle otobüs tercih ettik. Artık engelli vatandaşlarımızda otobüslere bine bilecek. 28 küçük, 4 büyük olan otobüs aldık. Toplam 32 otobüs almış olduk. Tüm masrafımız yakın 5 milyon. 60 civarında personelimiz var&[#]8221; dedi.
Daha sonra, Kozlu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, Kozlu Belediye Başkan Vekili Mehmet Abacı, Bekart Sahibi Adem Günaydın ve otobüs şoförleri Kozlu garajının önünde hizmete girecek otobüsleri inceledi ve otobüslerin önünde kuran okutup kurban kesildi. Ardından yeni otobüslerle birlikte Fatih Sitesi Mahallesi ve Tıp Fakültesi mevkiinde konvoy yapıldı.
Editör: Pusula Gazetesi