Geçtiğimiz Pazar günü Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Rıza Yalçınkaya&8217;nın daveti üzerine Amasra ilçesine gelen Tunceli Bağımsız Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkanvekili Kamer Genç dün Bartın&8217;ı gezdi. Milletvekili Rıza Yalçınkaya ile birlikte esnaflarla konuşan Kamer Genç vatandaşlardan büyük ilgi gördü. İlk olarak Osman Turna&8217;ya ait müzeyi gezen ve daha sonra Kemal Samancıoğlu Etnografya Müzesi&8217;ni ziyaret eden Genç&8217;e Milletvekili Yalçınkaya Bartın&8217;ın tarihi yapısı hakkında bilgiler verdi. Müze gezisi sonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Tunceli Milletvekili Kamer Genç, gezme amaçlı olarak geçtiğimiz gün Bartın&8217;ın ilçesi Amasra&8217;ya geldim. Gelmişken de Milletvekili Rıza Yalçınkaya&8217;nın ricası üzerine Bartın&8217;ı da ziyaret etme gereği duydum. Bartın&8217;da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Hemen hemen her tarafını gördüm ve nefis bir coğrafyası var. İsteğimiz Türkiye&8217;nin geleceğinin parlak olmasıdır ve bunun için uğraşıyoruz&8221; dedi.



Bir suçu varsa yargılarsın


Ergenekon soruşturması kapsamında eski Kuvvet Komutanlarının ifadesinin alınması konusundaki düşüncelerini söyleyen Milletvekili Genç, bu konuda hükümeti suçladı. Hükümetin kamuoyuna ´biz generalleri yargılıyoruz´ mesajı verdiğini iddia eden Kamer Genç, &8220;İnsanların onuru ile oynamamak lazım. Bir suçu varsa yargılarsın. Ama suçu olmadığı halde TSK´nın en üst komutanlarını getirip, kendini tatmin etmek için orada yargılarsan bu çok büyük, affedilmez bir hatadır&8221; dedi.



Ülkemizin üzerinde oyunlar oynanıyor


Güneydoğu&8217;daki gelişmeler hakkında da konuşan Kamer Genç, &8220;Türkiye üzerinde çok büyük oyunlar oynanıyor ve emperyalist güçler Türkiye&8217;yi bitirmeye çalışıyor. Onların militanları var ve bu militanlar oyunlarını oynuyorlar. İnanıyorum ki bu halk menfaatini bilir ve Türkiye Cumhuriyeti&8217;nde herkesin yeri vardır. Bana göre bu devlette onur ve haysiyeti olan herkes, devletin bütünlüğü ile ilgili tavır koyacak ve emperyalist güçlere boyun eğmeyecek. Bu halk onların oyunlarında piyonluğunu yapmayacak ve bunu göreceğiz. Tabi ki böyle bir hava gösterip bu memleketi yaşanamaz hale getirip, barış gücü adı altında tezgâhlar var ama halkın bu oyuna geleceğine inanmıyorum&8221; ifadesini kullandı.



Türkiye Cumhuriyeti yanıyor


Kamer Genç, Kürt açılımı konusunda da şunları söyledi: &8220;Açılım diye bir şey yok. Sadece halk ile oynayan bir Tayyip Erdoğan ve onun kendi iktidarı var. Yani böyle bir açılım yok. Bu neyin açılımı söylesin. Buradaki amaç Türkiye Cumhuriyeti Devleti&8217;ni karıştırmaktır. Normal demokratik bir rejim yapılacak olan seçimde bu iktidardan uzaklaşacak ve halk büyük hesap soracak. Bunun sonucunda yüce divan huzurunda yargılanıp hapse gireceğini Tayyip Erdoğan da biliyor. Onun için normal bir demokratik düzenin devam etmesi halinde kendisinin geleceğinin karanlıklar içerisinde ve hapishaneye gireceğini bildiği için olaylar ile kaos yapıp bir rejim getirmeye çalışıyor. Bunlar Türkiye Cumhuriyeti&8217;nin bütünlüğünü yaktılar. AKP iktidarı gazı döktü, kibriti yaktı ve Türkiye Cumhuriyeti cayır cayır yanıyor. Bizim anladığımız; bu aşamada, bu yangında neyi kurtarırsak o bizim ülkemiz için faydalıdır&8221;



Cumhurbaşkanlığı&8217;na aday olmayı düşünüyorum


Bir sonraki dönemde Cumhurbaşkalığı&8217;na aday olacak mısınız sorusuna da cevap veren Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, &8220;Önümüzde yapılması gereken seçimler var. Eğer 2011&8217;de yapılacak seçimlerde tekrar seçilirsem ve şartlar müsait olursa düşünüyorum. Vatandaşın bana karşı sevgisi var. İnanıyorum ki, memleketini gerçekten seven, hak ve adalet duygusu içerisinde yaşayan, Türk milletinin hakkını korumayı içtenlikle isteyen insanların o makama gelmesi gerekir. Bu makama maalesef, laik Türkiye Cumhuriyeti bütünlüğü ile barışık olmayan bir siyasi kadro geldi ve bütün siyasi makamları işgal etti. Bunları en kısa zamanda oradan def ettireceğiz. Halkın beni sevmesi konusunda ise herkesin sevgisi birbirine karşılıklıdır. Halk beni seviyor ve ben de halkımı seviyorum. Mesela Bartın saygıdeğer bir il ve ilk defa gelmeme rağmen halkın bana olan sevgisini gördüm. Demek ki, halk nankör değil. Halk kendisi için çalışan herkesi koruyor ve sahip çıkıyor demektir&8221; dedi.



Amasra&8217;yı çok beğendi



Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya&8217;nın misafiri olarak geldiği Bartın&8217;da Amasra ilçesindeki tarihi ve turistik yerleri de gezdi. Meclis kürsüsünü en sık kullanan milletvekillerinden biri olan, hükümete yönelik eleştirileri nedeniyle adı tek kişilik muhalefete çıkan, yaptığı konuşmalarla ve esprilerle tanınan meclisin renkli siyasetçisi Kamer Genç, Amasra&8217;da bol bol deniz havası alarak yorgunluk attı. Ankara&8217;nın yoğun gündeminden uzakta Amasra&8217;da kısa süre de olsa kafasını dinleme imkanı bulan Genç, ilk kez geldiği ilçeyi çok beğendiğini söyledi.



Yalçınkaya&8217;yı çok seviyor



3 bin yıllık geçmişe sahip Roma, Bizans, Ceneviz şehri Amasra&8217;nın tarihi ve turistik değerleriyle doğal güzelliklerine hayran kaldığını ifade eden Kamer Genç, ilçenin cennetten bir köşe olduğunu belirtti. Mecliste yaptığı bir konuşmadan dolayı üzerine yürüyen Ak Partililerden kendisini koruduğu için Milletvekili Yalçınkaya&8217;yı çok sevdiği öğrenilen Kamer Genç, Amasra&8217;nın Türkiye&8217;de gördüğü en güzel şehirlerden biri olduğunu söyledi. Milletvekili Yalçınkaya, Amasra&8217;da misafir ettiği Kamer Genç&8217;i Mustafa Amca&8217;nın yeri Canlı Balık Restoran&8217;da ağırladı.



Canlı Balıkta hatıra fotoğrafı



Günlük taze balık çeşitleri, Amasra salatası ve ballı manda yoğurdundan oluşan yemekte Kamer Genç&8217;e Milletvekili Yalçınkaya&8217;nın yanı sıra CHP Yönetim Kurulu Üyesi Ethem Özkoç, Marketim Süper Market&8217;in Sahibi Harun Gökbayrak, Ticaret ve Sanayi Odası eski Yönetim Kurulu Üyesi ve eski Belediye Meclisi Üyesi Reyhan Öztabak ve Amasra Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Sağırosman eşlik etti. Milletvekili Kamer Genç, Canlı Balık Restoran&8217;ın İşletme Yetkilisi Mete Ayyıldız ve yemeğe katılanlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.



Bartın&8217;da esnaf gezisi yaptı



Kamer Genç, dün de Bartın kent merkezinde Milletvekili Yalçınkaya ile birlikte esnafları ziyaret etti. Milletvekili Kamer Genç, esnaf ziyaretlerinin yanı sıra Taşhan&8217;da bulunan ve içinde 300 parça etnografik eser sergilenen Osman Turna&8217;ya ait özel Müze ile Kemal Samancıoğlu Etnografya Müzesini gezdi. CHP Yönetim Kurulu Üyesi Kuyumcu Ethem Özkoç, esnaf ziyaretleri sırasında işyerine uğrayan Milletvekili Kamer Genç&8217;e ziyaretinin anısına Bartın hatırası olarak akik taşından yapılma bir tespih hediye etti.

Editör: Pusula Gazetesi