Arıt beldesinde belediyeye sonradan katılan Turanlar Mahallesi&8217;nde yol genişletme çalışmaları başladı. Belediye Başkanı Şahidi Kuşçu, &8220;Beldemizde önceki yıllarda belediyemizin kuruluşuyla var olan üç mahallemizde yol genişletme çalışmaları yapılmıştı. Fakat belediyemize daha sonra katılan Turanlar ve Balat Mahallelerimizde yol genişletme çalışmalarımızı kısmen yapabilmiştik. Mahalle muhtarımızla belediyemizin işbirliğinde yapılan çalışmalara başlamadan önce vatandaşlarımızın rızalarını aldık. Yol genişletme çalışmalarına Umar Caddesinden başlandı. Cadde boyunca 3-5 metre olan yol platform genişliği 7-8 metre olarak düzenleniyor&8221; dedi.



Kar mücadelesinde zorlanıyorduk



Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Şahidi Kuşçu, &8220;Turanlar mahallemizde maalesef yol genişliklerimiz yetersizdi. Özellikle kışın kar mücadelesinde buralarda greyderimizle kar mücadelesinde yollarımızın dar olmasından dolayı zorlanıyoruz. İçme suyu şebeke çalışmalarından dolayı buralarda genişletme çalışmalarına başlayamadık. Çünkü yaz boyunca bizim yürüttüğümüz kanalizasyon çalışmaları ve su çalışmalarından dolayı yollardaki bozulmalarla ilgilenmekten ve 15 Temmuz da yaşadığımız selden dolayı çalışmalarımız bugünlere kadar aksadı. Su çalışmalarına yüklenici firma bahara kadar ara verdi. Biz de bunu fırsat bilip genişletme çalışmasına başladık&8221; diye konuştu.



Var gücümüzle çalışıyoruz



Başkan Kuşçu &8220;Mahalle muhtarımızla istişare ederek yer sahipleriyle anlaşıp kendi rızaları doğrultusunda Umar Caddemizin tamamını genişletmek istiyoruz. Geçen yılda Balat Mahallemizde yaklaşık 1 kilometre yol genişletme çalışması yapmıştık. Amacımız tüm belediye sınırlarında su çalışmalarını bitirmek ardından yol genişletme çalışmalarını bitirmek ve yollarımızı asfaltlamak. Kanalizasyon, su ve yol genişletme çalışmalarından dolayı geçici sıkıntılar yaşıyoruz. Vatandaşlarımızın bizi anlayışla karşılayacağını ümit ediyorum. Altyapısını kalıcı bir şekilde çözmüş bir belediye olmak istiyoruz. Bunun içinde var gücümüzle çalışıyoruz&8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi