AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, ´´Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan´ın adına yapılması düşünülen müzeye CHP tarafından karşı çıkılmasının basına yansıması talihsizliktir´´ dedi.
Çolakoğlu, yaptığı basın açıklamasında, geçen günlerde Çaycuma Belediye Meclisi Toplantısı´nda, Köksal Toptan Müzesi için sosyal tesislerden bina tahsisi konusunda AK Partili ve CHP´li üyeler arasında tartışma yaşandığını anımsattı.
Tahsis teklifinin, CHP´li üyeler tarafından olumsuz şekilde eleştirilmesinin medyada yer aldığını dile getiren Çolakoğlu, şöyle konuştu:
´´(Köksal Toptan müzesi yapılacaksa Bartın´a yapılsın) gibi yorumlar yapılırken daha yapıcı değerlendirilmesi gerekmektedir. Müze konusunda CHP´li meclis üyelerinin gösterdiği tepkilerin bu şekilde basınımıza yansıması teşkilatımızı üzmüştür. Türk siyasetinde uzun yıllar önemli mevkilerde görev alan, en son olarak TBMM Başkanlığı görevini üstlenen Toptan´ın ilçemize kazandırdığı değerler yok kabul edilemez. Müze için düşünülen sosyal tesislerin belediyeye kazandırılmasında diğer AK Parti milletvekilleriyle birlikte çok büyük katkısı olmuştur. Ayrıca, hava alanının açılmasında çıkan maddi, idari ve bürokratik sıkıntıların aşılmasındaki katkılarını sadece bu işe inanlar ve o heyecanı paylaşanlar bilir. Yıllarca tozlu raflarda kalmış Filyos Projesi ilk kez AK Parti iktidarında, Köksal Toptan ve milletvekillerimizin gayretleri ile yeniden gündeme gelmiştir. Önemli projelerde destekçi olmuş ve Türkiye´nin her bölgesinde adından söz ettiren Köksal Toptan´ın adına yapılması düşünülen müzeye CHP tarafından karşı çıkılmasının basına yansıması talihsizliktir. Çaycuma yararına bir çok projeye karşı çıkan CHP zihniyetinin, müze projesine karşı çıkması bizleri şaşırtmamıştır.´´
Editör: Pusula Gazetesi