Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada Kdz. Ereğli Fiziksel Engeliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk&[#]8217;ün konuşmalarının Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ın hedef alındığı belirtildi. İsmail Şentürk&[#]8217;ün 3 Aralık dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen programdaki konuşmasının, daha önce yaptığı açıklamalarla çeliştiğini belirtilen yazılı açıklamada, Engeliler Derneği&[#]8217;nin web sitesinden de örnek verildi. Belediyeden yapılan açıklamada, &[#]8220;Özellikle Belediye Bakanımız Sayın Halil Posbıyık&[#]8217;ın 1994 Yılında göreve başlamasının ardından kentin şehir merkezi ve ana yollarında özürlüler için yapılan yollar, tuvaletler, özel araçlar için engelli otoparkı gibi uygulamalarla örnek çalışmalara imza atmış ve bu çalışmalar toplumun büyük bir kesimi tarafından takdirle karşılanmaktadır. Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği&[#]8217;nin resmi internet adresindeki &[#]8216;Kdz.Ereğli Belediyesi ile eşgüdüm içerisinde şehir merkezi ve ana arterlerde özürlüler için düzenli yollar, tuvaletler, özürlüler için otoparklar yaptırılmıştır&[#]8217; ibaresi yer almakta ve fotoğraflarla bu çalışmalar desteklenmektedir. Çelişki apaçık ortadadır. Dernek Başkanının söz konusu açıklamaları ile derneğin kendi internet sitesinde yer alan açıklamalarının birbiriyle ne kadar çeliştiğini ve yapılan açıklamaların ne maksatla yapıldığını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Karadeniz Ereğli Belediyesi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da engelli vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştıracak düzenlemeleri ve çalışmaları yapmaya devam edecektir&[#]8221; ifadelerine yer verildi.
Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk ise konuşmasında Başkan Posbıyık&[#]8217;ı şöyle eleştirmişti:
&[#]8220;Belediye başkanımıza da sesleniyoruz, festivaller yapıp, &[#]8216;burası Avrupa kenti&[#]8217; diye geçiniyor. Bir tekerlekli sandalye biz verelim, bir tanede belediye versin&[#]8217; Engelli arkadaşlarımız, Bağlık Karakolu&[#]8217;nun oradan, çarşı merkezine bakalım nasıl inecekler, çok merak ediyorum. Kaldırımlar Avrupa şartlarına uymuyor. Engelliler için park yerleri yetersiz. Ve de yetersiz olan engelli park yerlerini bizden başka herkes kullanıyor.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi