Zonguldak&[#]8217;ın Ereğli ilçesinde bulunan ve yaklaşık 400 işçinin maaşlarını alamadığı gerekçesiyle eylem yaptığı Ereğli Gemi&[#]8217;den yapılan yazılı açıklama ile işçilerin iddiaları yalanlandı.
Yapılan yazılı açıklamada, 13 bin çalışanı bulunan Ereğli gemi&[#]8217;nin, Erdemir&[#]8217;den sonrada bölgedeki en büyük istihdam alanı olduğu belirtilirken, dünyanın bir çok ülkesindeki firmalar gibi Ereğli Gemi&[#]8217;ninde ekonomik krizden etkilenmesi nedeniyle işçi alacaklarında kesinti ve geç ödemelerin yapıldığı belirtildi. İşçilerin belirttiği kadar 6-8 aya varan bir alacaklarının olmadığı belirtilen açıklamada, &[#]8220;Tersanemiz, 2 Haziran 2006 tarihinde gerçekleşen resmi açılışı müteakip zorlu ve uzun maratonuna başlamıştır. Geçen süre zarfında üretimi gerçekleştirerek, teslim edilen ve hala inşa edilmekte olan gemi projelerimizle bölgede gerek istihdam, gerekse ülke ekonomisine döviz girdisi anlamında önemli katkılar sağlamış ve tüm olumsuz piyasa koşullarına rağmen faaliyetini sürdürerek katkı sağlamaya devam etmektedir. Bölgemizde Erdemir&[#]8217;den sonra en büyük istihdam alanı olan tersanemiz halen çalışan toplam 1300 civarında personel ile üretimini sürdürmektedir. Tuzla, Yalova ve Karadeniz Bölgesi&[#]8217;nde faaliyet gösteren bir çok köklü tersane kapılarını kapatırken, kolay olanı seçmek yerine büyük hedeflerle zoru başarmayı amaçlayan tersanemiz ayakta kalma mücadelesinde yine en büyük desteği bir bütün olarak çalışanlarından görmektedir. İlçemize istihdam sağlayan ve ekonomik kriz döneminde ayakta kalmayı başaran güzide işyerimiz ve çalışanlarımızın uluslar arası ekonomik krizi birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak, hep birlikte atlatacağımıza dair olan inancımız devam etmektedir. Bu çerçevede ekonomik kriz nedeniyle mevcut zorluklara ve imkansızlıklara rağmen tüm çalışanlarımızın sosyal haklarının takip edilerek, zamanında ödenmesine geçmişte olduğu gibi bundan sonra da aynı sosyal sorumluluk anlayışı ile devam edilecektir. Tüm iyi niyetli çabalarımıza ve çalışmalarımıza rağmen kendi şahsi menfaatlerini gözeten malum bazı kişi ve grupların gerçek dışı beyanlarla 6-8 aya varan bir süredir ücret ödenmediği gibi asılsız iddialar ortaya atmıştır. Gerek çalışan personeli, gerekse halkımızı kandırma, işsiz, ekmeksiz bırakma gayreti içinde olan bu art niyetli kişi ve grupların çalışma barışını bozmak adına yaptıkları tüm çalışmaları boşa çıkarmak için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yasa, kanun ve yönetmeliklerle belirlenmiş, kurallar çerçevesinde hareket edeceğiz. Ve tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı bir kez daha vurgulamak isteriz&[#]8221; ifadelerine yer verildi.
Ayrıca açıklamada, şirketin dünya piyasalarında ve Tuzla&[#]8217;da gemi inşa sektöründe yaşanan tüm olumsuz koşullara rağmen çalışmaya devam edileceği ve işçilerin haklarına halel gelmemesi için gerekli sorumluluk bilinciyle davranılacağı belirtildi.
Editör: Pusula Gazetesi