Çayırlı Köyü Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği ve köy muhtarlığı tarafından tek minareli olarak inşasına başlanılan camide İsviçre´deki minare krizine tepki amacıyla iki minare yapılmasına karar verildi. Çayırlı Köyü Muhtarı Ercan Aydın, minare krizine duyarsız kalmak istemediklerini söyledi. Krize tepki olarak cami derneği ve cemaatle yaptıkları toplantıda iki minare yapılması kararı verildiğini anlatan Aydın, "Burası 12-13 köyün merkezi konumunda bir köy. 25 yıllık pazarı var. Yakışır bir cami olsun
istedik. Proje hazırlattık. Bir minare düşünüyorduk. İsviçre bir minareli camilere karşı çıkınca, bizde oradaki Müslüman kardeşlerimizi yalnız bırakamazdık. Duyarlılığımızı gösterebilmek için cami inşaatımızı iki minareli olarak yapmaya karar verdik" dedi.
Çayırlı Köyü Cami Yaptırma ve Güzelleştirme Derneği Muhasip üyesi Şaban Türkoğlu da, İsviçre´deki minare krizini kınayarak, cami inşaatını Ramazan ayına yetiştirmek istediklerini belirtti.
Köy sakinlerinden Eyüp Türkoğlu, "Ağustos ayında cami yapımına başladık. Cami yaparken tek minareli olarak düşünmüştük. İsviçre´deki minare krizi çıkınca minare sayısını ikiye çıkarttırdık. Biz tepkimizi böyle gösterdik. İslam alemine hak etmediği saygısızlığı yaşatanlara tepkimizi, gelin bu caminin yapımına destek vererek gösterelim" diye konuştu.
Bayram Aydın adlı köylü ise, minare krizine tepki gösterenlerle birlikte ilk teravih namazını kılmak istediklerini söyledi. İsviçre´de yapılanları terbiyesizlik olarak değerlendiren Aydın, "Kriz İslam alemine yapılmış bir tepkidir. Böyle bir şey olmamalıdır. Her ülkede kiliselere müsaade ediliyorsa, camiler bir ibadethane olarak düşünülmeli ve engel olunmamalıdır" dedi.
Bu arada, 800 bin-1 milyon TL´ye mal olması beklenen 600 kişilik camide otomatik kapı, klima, güvenlik kamerası ve X-Ray cihazları da bulunacak.
Editör: Pusula Gazetesi