Zonguldak´ta annesinin ormandan topladığı mantardan yiyerek zehirlenen ilköğretim öğrencisi, 12 yaşındaki İrem Yağcı, ambulansla Ankara´ya sevk edilirken yolda öldü. Küçük çocuğun sevki sırasında hastane bulunamadığı için 2 saate yakın zaman kaybedildiği ileri sürüldü.
Üzülmez İlköğretim Okulu 7´nci sınıf öğrencisi İrem Yağcı, geçen Pazar akşamı annesi Hatice Yağcı´nın ormandan topladığı mantardan yedi. Sabah rahatsızlanan İrem Yağcı, kusma, halsizlik ve baş ağrısı şikayetiyle ailesi tarafından Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi´ne kaldırıldı. Müşahade altına alınan İrem Yağcı, doktora mantar yediğini söyledikten sonra bayıldı. Doktorun müdahale ettiği küçük kızın yapılan tetkiklerinde mantardan zehirlendiği tespit edildi. Acilen sevk edilmesi kararlaştırılan Yağcı için, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi´nde yer olmadığı bildirilince Ankara ve İstanbul´da başka bir hastane bulunmaya çalışıldı.
Yapılan telefon görüşmeleri sonunda küçük kız Ankara Sami Ulus Çocuk Hastanesi´ne sevk edildi. İddiaya göre yaklaşık 2 saatlik zaman kaybının ardından İrem Yağcı, ambulansla Ankara´ya gönderildi. Ancak küçük kız yolda yaşamını yitirdi. Küçük kızın, Ankara Adli Tıp Kurumu´nda yapılan otopsisinde yediği mantardan zehirlenerek öldüğü belirlendi.
İrem Yağcı, dün memleketi Bartın´ın Ulus İlçesi Abdipaşa Beldesi´ne bağlı Ulupınar Köyü´nde öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. İrem Yağcı´nın ölümü, okulunda büyük üzüntüye neden oldu. Türkiye Taşkömürü Kurumu´da maden işçisi olarak çalışan Ahmet Yağcı, hastanedeki sevk işlemleri sırasında çok zaman kaybedildiğini, daha erken sevkinin gerçekleşmesi durumunda kızının kurtarılabileceğini söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi