Kamu emekçilerinin 25 Kasım uyarı grevinin ardından Başbakanın ´Yaptırım olacak´ açıklamasına karşı KESK greve katılan üyelerinin ve üye olmayanların hakkını savunmaya yönelik çalışma başlattı. KESK soruşturma açılması ihtimali üzerine üyelerini ve üye olmadığı halde greve katılanların haklarını savunmaya yönelik savunma örnekleri hazırladı. Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol tarafından yapılan açıklamada, KESK Genel Merkezi tarafından, sendika üyesi olanlar ve olmayanlar için iki ayrı savunma metni örneği hazırlandığı belirtildi. Sendika üyeleri için hazırlanan metinde; "Üyesi olduğum Konfederasyonun aldığı kararı benimseyerek, anayasal haklarım doğrultusunda demokratik tepkilerimi göstermek amacıyla söz konusu etkinliğe, sendika üyesi olarak katıldım" denildi.
Kamu emekçilerinin ekonomik taleplerinin kriz bahane edilerek geri çevrildiği, toplu görüşmelerde önceden belirlenen zam oranlarının dayatıldığı, TİS ve grev haklarının kullanımının engellendiğinin vurgulandığı savunma ifadesi metninde, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Danıştay kararlarının da örnek alındığı, bu doğrultuda 1 günlük uyarı grevi kararı alındığı belirtildi. Herhangi bir sendikaya üye olmayan fakat greve katılan kamu emekçileri için de ayrı savunma hazırlandı.
KESK Genel Merkezi tarafından hazırlanan ortak savunma metinleri KESK´e bağlı sendika şube ve temsilciliklerine gönderildiği belirtildi.
Editör: Pusula Gazetesi