Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, bayram tatili için Amasra&8217;yı tercih etti. Eşi Sevil Başbuğ ve çocuklarıyla birlikte ilçeye gelen Başbuğ&8217;a, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu eşlik etti. Bayramın ikinci günü helikopterle Amasra&8217;daki Sahil Güvenlik Komutanlığı&8217;na gelen Başbuğ, öğle yemeği için gittiği lokantada çorba ve kaşarlı pide yedi. Başbuğ, akşamüzeri gittiği Canlı Balık Restoran&8217;da mezgit, çinekop ve barbun balıklarından oluşan menüyü tercih etti. Restoranın İşletme Yetkilisi Mete Ayyıldız, Orgeneral Başbuğ&8217;un, balıkların ve Amasra salatasının yanı sıra ikram edilen ballı manda yoğurdunu da özellikle çok beğendiğini söyledi. Orgeneral Başbuğ&8217;a o sırada restoranda bulunan müşteriler ve restoran personeli büyük ilgi gösterdi. Başbuğ, deniz kenarındaki restoranda İşletme Yetkilisi Mete Ayyıldız&8217;la ziyaretinin anısına resim de çektirdi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, tarihi ve turistik özellikleriyle Amasra&8217;yı çok beğendiğini söyledi. Vatandaşlar Başbuğ´a büyük ilgi gösterdi.



Amasra&8217;dan Safranbolu&8217;ya geçti



Başbuğ, Amasra&8217;dan sonra Safranbolu&8217;yu ziyaret etti. Safranbolu&8217;yu da Amasra gibi çok beğendiğini belirten Başbuğ, tarihi binaların Safranbolu&8217;ya ayrı bir güzellik verdiklerini belirterek, &8220;Bu binaları bugünlere getirenlere teşekkür etmek lazım&8221; dedi. Başbuğ, ilçede kendisine lokum ikram eden Yüksel Tuncer isimli 10 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisinin, &8220;Size kahve ısmarlayabilir miyim?&8221; teklifini de kabul etti. Tarihi ve turistlik yerleri gezen Başbuğ, hediyelik eşya satan dükkânlardan da hediyelik eşyalar aldı. Eşi Sevil Başbuğ´la birlikte ilçeye gelen Orgeneral İlker Başbuğ, tarihi Cinci Han´ı, Kaymakamlarevi ve Arasta Çarşısı´nı gezdi. Osmanlı mimarları tarafından yapılan tarihi evleri de gezen İlker Başbuğ, Aktar Ali Baba´nın da dükkânına giderek, buradan da kendisine şifalı bitkiler aldı. Tarihi Safranbolu Çarşısı´nı gezen Başbuğ ve ailesine, Şehzade Kadıoğlu sofrasında yöresel yemekler ikram edildi.

Editör: Pusula Gazetesi