Bayram turizminin vazgeçilmez mekanları arasında bulunan, turların ikinci adresi, Bartın&8217;ın vitrini, Karadeniz&8217;in Bodrum&8217;u Amasra bu bayramı da hareketli geçirdi. Havanın soğuk ve bayramın üçüncü günü yağan yağmura rağmen tatilciler tarafından tercih edilen merkezler arasında yer alan ilçede turistik tesisler ve hediyelik eşya satışı yapan işyerleri adeta çifte bayram yaptı.



Ekonomi canlandı



26 Kasım&8217;daki arife günüyle birlikte başlayan bayram tatilini 5 gün boyunca Amasra&8217;da geçirerek, bol bol deniz havası alıp, rakı ve balık eşliğinde eğlenerek gönlünce dinlenme imkanı bulan tatilcilerle birlikte görülen turizm hareketi, ilçe ekonomisine canlılık kazandırdı. Son yıllarda çekilen sinema ve dizi filmlerle ünü daha da artan ilçede yaşanan canlılık esnafın yüzünü güldürdü.



Turların büyük etkisi oldu



Hareketlilikten başta balık lokantaları olmak üzere eğlence yerleri, hediyelik eşya satışı yapan esnaflar ve konaklama tesisleri yararlanırken, Çakraz, Mugada, İnkumu ve Kurucaşile gibi tatil merkezleri de bayram turizminden nasiplendi. Bayramda yörede yaşanan turizm hareketine turlar büyük katkı yaptı. Yörede kış mevsiminin sessizliğini bayram turizmi bozdu.

Editör: Pusula Gazetesi