Yaban domuzunun saldırısına uğrayan orman işçisi yaralandı -Alaplı´da ağaç kesimi yaptığı sırada yaban domuzu tarafından kolu parçalanan işçi, hastaneye kaldırıldı


Zonguldak´ın Alaplı ilçesinde, ağaç kesimi yaptığı sırada yaban domuzunun kolunu parçaladığı işçi, hastaneye kaldırıldı.
Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Bendere bölgesinde özel bir işletme adına ağaç kesim yapan Abdullah Aldırmaz, ormanda çalıştığı sırada karşısına yaban domuzu çıktı.
Hayvanın saldırısı sonucu kolu kopma noktasına gelen Aldırmaz, diğer eliyle tuttuğu baltayla kendini savunarak, domuzu yanından uzaklaştırdı.
Yaralı olarak kendisine ait traktörle bölgede çalışan arkadaşlarının yanına giden Aldırmaz, işçiler tarafından Ereğli Anadolu Hastanesine kaldırıldı.
Kolu parçalanan Aldırmaz, ameliyata alındı.
Ereğli Anadolu Hastanesi Ortopedi Uzmanı Hakan Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aldırmaz´ın, hayvanın ısırmasından dolayı kolunun kopma noktasına geldiğini belirterek, ´´Başarılı cerrahi müdahaleyle damarlar dikilerek, kaslardaki zedelenmeler giderildi. Şu anda tedavi devam ediyor´´ dedi.
Saldırıya uğrayan Abdullah Aldırmaz da domuzun birden üzerine atlayarak kolunu ısırdığını, hayvanı yanından uzaklaştırmasının ardından yaralı vaziyette yaklaşık 1 kilometre uzaktaki arkadaşlarının yanına gittiğini söyledi.
Daha sonra baygınlık geçirdiğini ve hiçbir şey hatırlamadığını anlatan Aldırmaz, domuzun kendisine saldırdığı sırada büyük korku yaşadığını kaydetti.



Kaçak kömür ocağı işletildiği iddiası


Zonguldak´ta kaçak kömür ocağı işlettikleri iddiasıyla 4 kişi yakalandı. Özel bir şirkete ait sahada 4 ayrı kömür ocağı açarak işlettikleri iddia edilen S.Ç, B.Y, N.Ş. ve S.Y, gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.



Yedikleri mantardan 7 kişi zehirlendi


Zonguldak´ın Devrek ilçesinde, yedikleri mantardan 7 kişi zehirlendi.


Alpaslan köyünde evde pişirilen mantardan yiyen Ş.K. (49), N.K. (51), Y.A. (70), M.K. (20), Ş.K. (55), M.K. (50) ve M.A´da (77) bir süre sonra mide bulantısı ve baş dönmesi meydana geldi. Komşularının yardımlarıyla Devrek Devlet Hastanesine kaldırılan 7 kişinin, yedikleri mantardan zehirlendikleri belirlendi.

Editör: Pusula Gazetesi