Zonguldak´ta, 7 yıl sonra üçüz bebeğe kavuşan Aysel ve Murat Karaman çifti, 14 aylık üçüzlerden sonra şimdi de 4. bebeği bekliyor.


Yıllar sonra evlerinin bebek sesleriyle şenlenmesinin mutluluğunu yaşayan Karaman ailesi, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın ´üç çocuk yapın´ sözüne uyduk, ayazda kaldık." diye espri yapıyor. Kozlu beldesi Fatih mahallesinde ikamet eden 8 yıllık evli Karaman çifti, 7 yıllık çocuk özleminin ardından geçen sene tedavi yöntemiyle 2´si kız 1´i erkek üç bebeğe sahip oldu. Ecenur, Edanur ve İsmail Can ismini verdikleri üçüzleri 14 aylıkken normal yolla 4. bir bebeğe 5 aylık hamile olan anne Karaman, "Biz çocuklarımızla çok mutluyuz. Üçüz olduğu için geceleri yarım saatte bir kalkıyoruz, uyku denen bir şey yok. Çok güzel bir duygu, ama çok da zor, dördüncü de gelecek, ne yapacağız bilmiyoruz. Akrabalarımız olsa da her an yanımızda olmadıkları için ne kadar destek olabilirler ki? Yetkililerden yardım etmelerini istiyoruz." dedi.

Seyyar satıcılıkla ailesini geçindiren baba Murat Karaman ise, "Allah verdi, üç tane birden evladımız oldu. Böylece Sayın Başbakanımız´ın sözüne de uymuş olduk. Allah 1 çocuk daha verdi, şimdi onun heyecanını yaşıyoruz." diye konuştu. Üç çocuğun bakımıyla ilgili ayda 2 bin liranın üzerinde giderleri olduğunu anlatan Karaman, maddi açıdan üç çocuğun giderini karşılamanın zor olduğunu dile getirdi. Gece - gündüz uykularının da karıştığını anlatan Karaman, bir oğlu daha dünyaya gelince masrafların artacağını, onlara bakabilmek için bütün gücüyle çalışacağını kaydetti.

Çocuklarının tedavi masraflarının ´muayene ücreti´ nedeniyle çok ağır geldiğini, hastaneye çok sık gittiklerini ifade eden baba Murat Karaman, eczanelerde muayene ücreti adı altında alınan paraların kendilerini çok zorladığını belirtti. Karaman, yaşadıkları sıkıntıyı şöyle anlattı: "Benim çocuklarım üçüz olduğu için birbirinden bulaştırarak çok sık hasta oluyorlar. Çoğunlukla gittiğim zaman 10 lira, 20 lira, 50 lira çocuklarımın her biri için muayene ücreti vermek zorunda kalıyorum. Bu muayene ücreti beni ekonomik olarak çok sıkıntıya sokuyor. Devlet büyüklerimiz buna bir çare bulursa çok güzel olur."

Ailenin elini ayağını birbirine dolaştıran üçüz bebeklerin diğer bir marifeti ise cep telefonundan çalan Karadeniz müzikleriyle ritm tutmaları. Baba Karaman, ailenin neşe kaynağı olan üçüzlerin Karadeniz parçalarını çok sevdiklerini kaydetti.

Editör: Pusula Gazetesi