Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Yaşar Sinoplu, ekonomik koşulların giderek ağırlaştığını ve geçim sıkıntısının arttığını belirterek, vatandaşların çoğunun bayram yapacak durumda olmadığını söyledi. Sinoplu, &8220;Siyasi konular konuşmakla bitmiyor. Önümüzde kurban bayramı var. Onun hakkında da bir şeyler söylemek gerekiyor. Ayrıca yaklaşan kurban bayramı için bütün insanların Allah&8217;ın emri olan, ekonomik durumu iyi olan herkesin kurbanını kesmesini, kesebilmesini Allah&8217;tan niyaz ediyorum. Büyün insanların Kurban Bayramını kutluyorum. Bayramla ilgili bir şeyler de söylemek isterim. Yine bir televizyon programında vatandaşa bayram neye denir diye sordular. Vatandaş, bayramlar parası olana bayram, param yok ki ne bayramı yapayım ama deli için her gün bayram dedi. İşte işin aslı bu. Bayram parası olana bayram, parası olmayana bayram yok&8221; şeklinde konuştu.



Harp döneminde bile ilerleme oldu



Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Yaşar Sinoplu, hükümetinin ellindeki projelerin insanları kalkındırabilecek nitelikte olmadığını söyledi. Türkiye&8217;nin harp döneminde bile ilerleme kaydettiğini fakat Ak Parti hükümeti zamanında herhangi bir ilerlemenin olmadığını ifade eden Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Sinoplu, &8220;AK Parti başa gelmeden önce Türkiye Cumhuriyeti 148 milyar dolar borçlanmıştır. AK Parti hükümeti geldikten sonra ise 7 senede 225 milyar dolar sadece faize verilmiştir. Bunları ben değil CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici söylüyor. &8220;İlhan Kesici, Sayın Başbakanımız fakir-fukara garip-guraba der. Bizde bu hükümeti yönetenlere cahil-cühela deriz&8221; diyor. Bunu ben demiyorum. İlhan Kesici diyor&8221; dedi.



Vatandaş borçları yüzünden hapse giriyor


Türkiye&8217;de vatandaşların bütçenin yarısı kadar borcu olduğunu belirten Yaşar Sinoplu, &8220;Çeklerini ödeyemeyen 100 vatandaştan 47&8217;si hapse girmiştir. Türkiye&8217;nin 2010 bütçesi 273 trilyon. Peki, halkın ferdi kredileri ve bankalara olan borcu ne kadar? 122 trilyon. Yani ülkemizde neredeyse bütçenin yarısı kadar halkımız borçlandırılmıştır. Bu hükümetin bu ülkede yapacağı hiçbir şey yoktur. İnsanlar için yapabilecekleri en hayırlı hizmet derhal seçime gitmeleri ya da istifa etmeleridir. Hiçbir şahısla zorumuz olmadığını herkese anlatıyoruz. Ellerindeki projelerle, bu bütçeyle bu ülkenin insanının kalkınması mümkün değildir. 30 milyar dolarlık özelleştirme yapıldı faize gitti. 225 milyar dolar faize gitti, ana borç duruyor. Harp döneminde bile Türkiye ilerleme kaydetmiştir ama AKP döneminde eksilerdeyiz. Söyleyip de rencide etmek istemiyorum&8221; ifadelerini kullandı.



Bütçenin yüzde 4&8217;ü ile hiçbir şey yapılamaz


Gidişatın iyi olmadığını ve ülkenin hüsrana uğrayacağını söyleyen Sinoplu, &8220;Bir televizyon programını izledim.1923&8217;ten 2003 yılına kadar iktidar olan bütün partilerin dönemleri konuşuldu. Yanlı konuşuluyor diye bu programa mesaj attım ve cevap vermediler. Programın sunucusu ve İlhan Kesici Refah-Yol Partisi dönemini söylemediler. Bende bunu da söyleseydiniz adaletli olurdunuz dedim. 1923 ile 2003 yıllarında büyüme oranı ortalama 4.7. sadece dünya savaşında yüzde 5.4 küçülme olmuş. Onun haricinde bütün yıllara büyüme olmuş. Bizim dönemimizde ise büyüme 9&8217;a yakın. Bu hükümet ise eksilerde dolaşıyor. Anlatmak istediğim bu. 2010 yılında yatırımlar için ayrılan pay bütçenin yüzde 4&8217;üdür. Bu yüzde 4 ile hiçbir şey yapılamaz. Bunu Devlet Planlama Teşkilatı&8217;nda görev yapmış olan İlhan Kesici söylüyor. Ey Sayın Başbakan ve AK Parti&8217;li bakanlar lütfen aklınızı başınıza alın. Bu gidişle ancak ülke hüsrana uğrar, halkın bu politikalarla, bu uygulamalarla perişanlıktan kurtulması mümkün değil. Bizde hükümete bu ülkenin ekonomiye dayalı üretime geçmesi için Refah-Yol dönemini araştırmalarını hatırlatıyoruz. Faize ödenen paralar ödenmeseydi bütün yolların köşe başlarına altından korkuluk yapılsa bu para yine bitmezdi&8221; şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi