Sabah saatlerinde buluşan memurlar Madenci Anıtı&[#]8217;nda buluştu. Türkiye Kamu-Sen Zonguldak Temsilciliği, KESK, Eğitim-Sen ve diğer sendikaların temsilcileri uyarı grevinde bulundu. Halaylar çeken topluluk basın açıklamalarında bulundu. KESK Dönem Sözcüsü İsmail Yıldız, &[#]8220;Bu gün Türkiye&[#]8217;nin her yerinde hizmet üretiminden gelen gücümüzü kullanıyoruz. Bu Türkiye&[#]8217;de eğitim verilmiyor, telem ulaşım hizmetleri, temel ulaşım hizmetleri verilmiyor, acil durumlar dışında sağlık hizmetleri verilmiyor. Bugün kamu emekçileri yıllardır birikmiş, sorunların karşısında hala emekçiler görmeyen, onları sefalete iten, ülkeyi krize sürükleyen neo-liberal politikalara karşı seslerini bir kez daha yükseltiyor. Buradan siyasi iktidara sesleniyoruz. 25 Kasım Grevi emekçilerin bir uyarısıdır. 25 Kasım Grevi yüzdelik ücret artışlarına &[#]8216;hayır&[#]8217; demek için 25 Kasım Grevi toplu görüşme uygulamasını terk edip bir an önce toplu sözleşme masasına oturmamız konusunda bir uyarıdır&[#]8221; dedi.
Ardından basın açıklamasında bulunan Türkiye Kamu-Sen Zonguldak Temsilcisi Salih Alemdar da şunları kaydetti:
&[#]8220;Söz verdiler, sözlerinde durmadılar. İmza attılar, gereğini yapmadılar. Horlandık, itibarımız zedelendi ama hizmet üretmeye hep devam ettik. İstihdamın arttırılması aldatmacasıyla küresel sermayeye vergi indirimleri, prim istisnaları, teşvik gibi yollarla aktarılan 54.3 milyar TL&[#]8217;ye rağmen işsizliğin yüzde 13.4&[#]8217;e yükselmesi, bütçe açığının 10 ay içinde 43 milyar TL&[#]8217;ye çıkması hangi gerekçelerle açıklanacaktır, merak etmekteyiz. Krize karşı tedbir olmaktan çok, krizi fırsat bilerek, yandaş ve destekçilere kaynak aktarırken, ülke genelinde istihdam, yatırımlar, ücretler, kapasite kullanım oranları, üretim, tüketim artmamıştır ama bir kesim parasına para, malına mal katmış, bunların karşısında işsizlik, yoksulluk, adaletsizlik çok yüksek oranlarda artmıştır. Bütçe milletin ortak malıdır. Şu anda TBMM&[#]8217;de görüşülmekte olan 2010 yılı merkez yönetim bütçesinde sen düşük enflasyon hedefi yüzde 5.3 olmasına rağmen aynı yılın ilk altı ayında memura yüzde 2.5, ikinci altı ayında yüzde 2.5 gibi komik zam oranlarını bize reva görenlere, bize yakıştıranlara çok söylenecek şeyler var ama biz kendimize yakıştıramıyoruz. Demokratik, sosyal ve sendikal haklarımızı tam olarak kullanamadığımız bir süreçte siyasi iradeyi göreve çağırıyoruz.&[#]8221;
Ellerindeki pankartlar ile yürüyen topluluklara siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütü temsilcileri de destek verdi. Zonguldak Valiliği önündeki Atatürk Anıtı önüne çelenk bırakan topluluk, olaysız şekilde dağıldı.
Editör: Pusula Gazetesi