Zonguldak´ta, ´´Uyarı Grevi´´ kapsamında, kentin değişik yerlerinden yürüyüş başlatarak Madenci Anıtı´nda toplanan memurlar miting düzenledi.
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Zonguldak Dönem Sözcüsü İsmail Yıldız, mitingde yaptığı konuşmada, bugün Türkiye´nin her yerinde hizmet üretiminden gelen güçlerini kullandıklarını söyledi.
Eğitim, temel ulaşım ve acil durumlar dışında sağlık hizmetleri verilmediğini, kamu çalışanlarının yıllardır birikmiş sorunları karşısında halen emekçileri görmeyen, onları sefalete iten, ülkeyi krizden krize sürükleyen neo-liberal politikalara karşı seslerini bir kez daha yükselttiklerini belirten Yıldız, şunları söyledi:
´´Yıllardır emekçilerin sorunlarına kulak tıkadınız. Emek örgütlerini görmezden geldiniz. Bu ülkenin çalışma yaşamını çağ dışı sendika yasalarıyla yönetmekte ısrar ettiniz. Emeği her fırsatta bölmeye çalıştınız. Emekten, emekçilerden sakındığınız kaynakları sermayenin emrine verdiniz. Buradan, taleplerimiz karşısında bir duyarsızlık abidesi gibi duran siyasi iktidara sesleniyoruz; Ülkeyi 25 Kasım grevine götüren sizsizin. Başbakan, bakın buradan bir kez daha bu grevin nedenlerini tane tane anlatacağız, kulak verin.´´
Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Salih Alemdar da 2002-2008 yılları arasında ülke ekonomisinin ortalama yıllık yüzde 6,5 oranında büyümesine karşın kamu görevlilerine pay verilmediğini savunarak, şöyle dedi:
´´Ekonomi büyürken ´ne katkınız var ki´ diyerek bizleri görmezden gelenler, ekonomik krizin faturasını sırtımıza yüklemektedirler. Yıllardır derdimizi anlatmaya, makul taleplerimizi hükümete iletmeye çalıştık ama bizlere hep kulak tıkadılar, bizi görmezden geldiler.´´
Bu arada, mitinge katılan memurlar çeşitli sloganlar attı ve davul zurna eşliğinde halay çektiler. Memurlar, ´Demokrasi Çelengi´ni de Zonguldak Valiliği Atatürk Anıtı´na bıraktılar.
Eylem nedeniyle bazı öğretmenlerin de derslere girmediği gözlendi.
Editör: Pusula Gazetesi