Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramis Muslu, Kurban Bayramı nedeniyle yönetim kurulu adına bir mesaj yayınladı.
Muslu, Türkiye´nin doğal zenginlikleri, demokrasi kültürü ve stratejik konumu nedeniyle bölgenin ve dünyanın geleceğine yön verebilecek güce sahip olduğunu belirtti. Birlik, beraberlik ve dayanışma içinde bugüne kadar bütün zorlukları yenerek, emperyalizme karşı bağımsızlığını koruyan Türkiye´nin, yine aynı duygularla kucaklaşma zamanı olduğunu kaydeden Muslu, &[#]8220;Sevgili maden işçileri, sevgili Zonguldaklılar, değerli yurttaşlarımız. Türkiye doğal zenginlikleri, demokrasi kültürü ve stratejik konumu nedeniyle bölgenin ve dünyanın geleceğine yön verebilecek güce sahiptir. Bunu bilen emperyalist güçler geçmişten bugüne Türkiye´nin bu gücünü kırmaya çalışmışlar, birlik ve beraberlik duygularımızı bozma girişimlerinde bulunmuşlar ancak başarıya ulaşamamışlardır. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk´ün liderliğinde Ulusal Kurtuluş Savaşı vermiş ve kardeşliğini kanla-canla pekiştirmiş bir ulusun evlatlarıyız. Demokrasiyi hazmetmiş bir toplum olarak hiç kimsenin hiçbir şekilde bundan böyle de birlik ve beraberliğimizi bozmaya gücü yetmeyecektir. Birlik, beraberlik ve dayanışma içinde bugüne kadar bütün zorlukları yenerek, emperyalizme karşı bağımsızlığını koruyan Türkiye´nin, yine aynı duygularla kucaklaşma zamanıdır. Bizim kültürümüzde bu kucaklaşmayı sağlayan önemli günlerden biri de Kurban Bayramı´dır. Biz Genel Maden İşçileri Sendikası olarak her şart altında demokrasiye, birlik ve beraberliğimize sahip çıkma yolunda verdiğimiz mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz. Başta maden işçilerimiz olmak üzere tüm halkımızın Kurban Bayramını en içten duygularımızla kutluyor, sağlık, mutluluk ve huzur dolu nice bayramlara birlik ve beraberlik içinde ulaşmayı diliyoruz&[#]8221; dedi.
Ayrıca sendikanın bayramlaş programının bayramın 1. günü 27 saat 11.00-13.30 arasında sendika binasında düzenleneceği belirtildi.
Editör: Pusula Gazetesi