Çaycuma CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk tüm toplum kesimlerini, Kesk ve Türkiye Kamu Sen´in birlikte düzenlediği bir günlük uyarı grevine destek olmak için 25 Kasım 2009 Çarşamba günü saat 12.30´da Çaycuma Cumhuriyet Meydanında olmaya çağırdı. Kökürk; "Yarınlardan umudunu kesmeyenler, bu ülkenin vergilerinin Çalık´lara değil halkın yararı ve refahı için kullanılmasını isteyenler, meydanlar sizi bekliyor, suskunluğunuzu bozmak zorundasınız" dedi.
Emeklisinden işverenine tüm kesimleri meydanlara çağıran Köktürk; "Emekliler; yıllarca çalıştınız emekli oldunuz rahatınız, sağlığınız, gıdanız yerinde mi? Çocuklarınız torunlarınız mutlu mu umutlu mu? Maaşınıza yapılan zamlar size reva mı, aldığınız maaş size yetmiyor mu? Yoksulluk sınırının altında bir maaşı size uygun gören iktidarı uyarmayacak mısınız?
25 Kasım Çarşamba günü intibak yasasını çıkartın demeyecek misiniz? Emekçiler; işsizliğin bol yatırımların az olduğu bu iktidar döneminde hakkınızı alabiliyor musunuz? Aldığınız maaşla ya da aldığınız asgari ücretle ailenizi geçindirebiliyor musunuz?
18 yaşını dolduran kızınızın sağlık primini ödeyebilecek misiniz? Umudunuzu Milli Piyango yılbaşı çekilişine bırakmayın, 25 Kasım Çarşamba günü sesinizi iktidara duyurmak zorundasınız. İşsizler; kaç yaşındasın, hangi okulu bitirdin, ne zamandır işsizsin, psikolojin yerinde mi, sevdiğin kızı isteme cesaretin var mı, onu nasıl geçindireceksin, baba parası ile hayat nereye kadar? Dedenin, babanın vergileri ile yapılan fabrikalar satıldı, bu iktidarın yatırım politikası asla olmadı, yüz kişi alınacak işe üç yüz bin genç başvurdunuz? Esnaflar; memurun aldığı ücret ortada, emeklinin aldığı ücret ortada, işçinin aldığı ücret ortada, verdiğiniz vergiler ve yaptığınız giderler ortada, gençler işsiz, siz bu ortamda neyin satışını yapacaksınız? Toplumun tüm katmanlarını iflasa ve açlığa sürükleyen bu iktidara 25 Kasım Çarşamba günü artık yeter demeyecek misiniz?
Memurlar; haklarınızı elinizden sürekli alıyorlar, meclise sunacakları yasa ile hepinizi sözleşmeli personel statüsüne alma gayreti içindeler. Elektrik ve akaryakıta sürekli zam geliyor, memur maaşlarına gelen zam ne alemde? 25 Kasım Çarşamba günü bunu sormayacak mısınız? İşverenler; elektriği Kuzey Irak´a 4.20 cent´e satan iktidar aynı elektriği size 9 cent´e satmıyor mu? Akaryakıtı- doğalgazı en pahallıya alan sizler değilmisiniz?
Bu girdi maliyetleri ile hangi ülkenin sanayicisi ile baş edebilirsiniz? 25 Kasım Çarşamba günü vergilerinizi eşe dosta dağıtanlara hayır demeyecek misiniz?" şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi