Zonguldak Valiliği önündeki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törende protokol üyeleri hazır bulunurken Milli Eğitim İl Müdürü Harun Girgin, anıt önüne çelenk bıraktı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı&[#]8217;nın okunmasının ardından tören sona erdi. Atatürk Kültür Merkezi Sergi Salonu&[#]8217;nda öğretmenlerin hazırladığı resim sergisinin açılışını Zonguldak Valisi Erdal Ata ve beraberindekiler yaptı. Ata, kurdeleyi kestikten sonra sergi salonundaki resim tablolarını inceledi.
AKM Salonu&[#]8217;nda gerçekleştirilen tören de saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin kürsüde konuşma yaptı. Girgin, &[#]8220;Öğretmenlerimizin bir takım sıkıntıları var. Hükümetimizin olumlu yöndeki çalışmalarını bir an önce hızlandırılmasını istiyoruz. Atatürk&[#]8217;ün başöğretmenliği kabul etmesi büyük bir önem taşımaktadır. Bugüne kadar görev başında şehit olmuş ve hayatını kaybetmiş öğretmenlerimize ve başta Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına rahmet diliyoruz&[#]8221; dedi.
Kürsüye gelen Zonguldak Valisi Erdal Ata da &[#]8220;Yarınlarımızın güvencesi çocuklarımızı emanet ettiğimiz Atatürk ilke ve inkılaplarının aydınlattığı yolda görev yapan öğretmenlerimizin bu gün yetiştirmekte olduğu kuşan çağdaş Türkiye&[#]8217;yi temsil edecek ve ülkesini dünya ulusları arasında söz sahibi yapacaktır. Sizler kendi sorunları içerisinde kaybolan bireyler değil, sorunların bertaraf edip kendisini aşan bireyler yetiştiriyorsunuz. Sizler, öğrendikleriyle yetinmeyen, bildiklerini eskiten ve sürekli yeni bilgiler edinen onu insanlıkla paylaşmaktan kaçınmayan, ayrıcalıklı bireyler yetiştiren insanlarsınız. Ne mutlu ki sizlerin önemli bir görevi var. Sizin başarınız Cumhuriyet&[#]8217;in başarısı olacaktır. Mutluluğunuz, öğrencilerinizle beraber devam edecek ve asla sonlanmayacaktır&[#]8221; diye konuştu.
Törende çeşitli dallarda gerçekleştirilen yarışmalarda ödül kazanan öğrencilere ödülleri verildi. Emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgesi ve plaketlerinin verilmesinin ardından, adaylığı kalkan öğretmenlere mesleğe giriş yemini yaptırıldı. Tören, etkinliklerle sona erdi.
Editör: Pusula Gazetesi