Zonguldak´ta kurban fiyatlarındaki artış sebebiyle bakımlı ve kilolu hayvanları satamama korkusu yaşayan bazı hayvan satıcıları, kampanya başlattılar. Hayvan pazarında 325 kiloyu bulan ve 5 bin 500 TL´ye satılan tosunu alana 22 kiloluk koç hediye olarak veriliyor.
Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde hayvan pazarında satıcılar, bu yıl yüzde 40-60 oranında artan kurban fiyatları sebebiyle bakımlı ve kilolu hayvanları satamama endişesi yaşıyorlar. Büyükbaş hayvanlar kilosuna göre 2 bin 500 TL ile 5 bin 500 TL, küçükbaş hayvanlar ise 400-800 TL arasında alıcı buluyor. Yüksek ücretler sebebiyle besili ve bakımlı hayvanların ellerinde kalmasından korkan satıcılar ise kampanya başlattı. İsmail Gonca isimli bakıcı, 325 kilo geleceği tahmin edilen ve 5 bin 500 TL´den satışa
konan tosunu alana 22 kilo ağırlığındaki koçu hediye edeceğini söyledi. Fiyatların yüksekliğinden dolayı bu yıl talebin azlığından yakınan satıcılar, fiyatların artmasını ise piyasada hayvanın kalmamasına bağlıyorlar. Buna sebep olarak da İran, Irak ve Suriye gibi ülkelerin Türkiye´deki hayvanların büyük bir kısmını ihraç etmesi gösterildi.
Çetin geçen pazarlıklar sonucu pahalı da olsa hayvan alabilmenin mutluluğunu yaşayan vatandaşlar, satıcıların da 2 yıldır zarar ettiğini söyleyerek hayvan sahiplerine destek verdiler.
Editör: Pusula Gazetesi