Zonguldak Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara 100 TL bayram yardımı yapıldı. Ziraat Bankası Sosyal Tesisleri´nde yapılan dağıtıma yoğun katılım oldu, alanda uzun kuyruklar oluştu. Kuyruklarda kaldırımları işgal eden vatandaşlar, zaman zaman sıra tartışmalarına girdiler. Yardımın dağıtıldığı alana gelen polis, diğer vatandaşların kaldırımda yürümelerine engel olan kuyruğu düzene soktu.
Gencinden yaşlısına 100 TL için bekleyen vatandaşlar, alacakları para ile bayramda kendilerine ve çocuklarına kıyafet alacaklarını belirttiler. Bazı vatandaşlar ise iş bulamadıkları için vakfa başvurarak yardım aldıklarını dile getirdiler. Kuyruğun olduğu alandan geçen bazı vatandaşlar ise duruma tepki göstererek, hiçbir sorunu olmadığı halde yardım alan vatandaşların durumuna anlam veremediklerini ifade ettiler.

ENGELLİNİN ÇALIŞMA AZMİ
Tesisin önündeki kaldırımda ayakkabı boyacılığı yapan fiziksel engelli Erol Arat ise çalışma azmi ile dikkat çekti. Fiziksel engeli bulunmayan vatandaşlar yardım alırken kendisinin ayakkabı boyacılığı yaparak 2 çocuğuna baktığını söyleyen Arat, "Burada ayakkabı boyacılığı yaparak aileme bakmaya çalışıyorum. Emekli maaşım var ama günümüzün koşullarında bu yeterli olmuyor. Bu halimle burada çalışıyorum ama yağmurlu günlerde sıkıntı yaşıyorum. Kendime ait kapalı bir mekanım olmadığı için zorluk çekiyorum.
Er ve erbaşların ayakkabılarını ücretsiz boyuyorum" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi