Cumhuriyet Halk Parti (CHP) Merkez İlçe mahalle delege seçimleri yapıldı. Bartın&[#]8217;ın 14 mahallesinden 109 delegenin seçimi için parti üyeleri dün sandık başına giderek oy kullandı. Parti binasında kurulan sandıktan çıkan sonuçların 3 gün askıda duracağını belirten İl Başkan Hakan Ceylan &[#]8220;Demokratik ortamda gayet sağlıklı bir şekilde seçimlerimizi yapıyoruz. Üyelerimizin seçimlere katılımı oldukça yüksek. Kongre hazırlıklarımız takvimdeki süreç doğrultusunda devam ediyor. Yapılan delege seçimlerinin ardından her hangi bir itiraza karşı 3 gün boyunca listelerimiz askıda kalacak&[#]8221; dedi.


Her geçen gün güç kazanıyoruz


Seçimlerin Amasra, Ulus ve Kurucaşile ilçelerinde de devam edeceğini belirten Ceylan; &[#]8220;İlçe kongrelerimiz 26 Aralık 2009 ile 21 Şubat 2010 tarihleri arasında yapılacak. Delege seçimlerini yaptığımız merkez ilçe kongremiz bu tarihler arasında belirlenecek bir günde gerçekleştirilecek. Merkez ilçe kongremizde il delegeleri seçilecek. İlçe kongrelerinin ardından 6 Mart-18 Nisan tarihleri arasında belirlenecek bir günde il kongremiz yapılacak. Kongrelerimiz Cumhuriyet Halk Partisi&[#]8217;ne yakışır bir şekilde demokratik bir ortamda gerçekleştirilecektir. Partimiz her geçen gün güç kazanmaktadır. Yapılacak olan seçimler neticesinde de çalışmalarımıza kaldığımız yerden büyük bir hızla devam edeceğiz&[#]8221; diye konuştu.


Coşkulu katılım bekleniyor


İl Başkanı Hakan Ceylan; &[#]8220;Bartın için ülkemiz için doğruları söylemeye, vatandaşlarımızı uyarmaya devam ederek, ülkemizi zor şartlardan kurtarmak için yaptığımız çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz. Daha güçlü bir teşkilat yapısıyla genel seçimler için çalışmalara başlayacağız. Kongrelerimizin geniş katılımlarla coşkulu bir havada gerçekleşmesini bekliyoruz. Bütün partililerimizi, memleket sevdalılarını kongrelerimizde görmek istiyoruz&[#]8221; şeklinde konuştu.


2007 genel seçim sonuçları esas alındı

Cumhuriyet Halk Partisi merkez ilçede köylerle birlikte toplamda 345 delege çıkaracak. 2007 seçimlerine göre 14 mahalleden belirlenecek olan delegelerin seçimi dün yapıldı. Alınan 50 oy için 1 delege hakkının bulunduğu sıralamada mahallerin delege sayısı şu şekilde oluştu; &[#]8220;Aladağ Mahallesi 8, Cumhuriyet Mahallesi 4, Çaydüzü Mahallesi 7, Demirciler Mahallesi 7, Esentepe Mahallesi 4, Gölbucağı Mahallesi 15, Karaköy Mahallesi 2, Kemerköprü Mahallesi 13, Kırtepe Mahallesi 11, Köyortası Mahallesi 7, Okulak Mahallesi 6, Orduyeri Mahallesi 11, Orta Mahalle 6, Tuna Mahallesi 8 olmak üzere Merkez ilçe mahallelerinde 109 delege bulunuyor. CHP merkez ilçede, kent merkezindeki mahallelerin yanı sıra merkez ilçeye bağlı belde ve mahallelerdeki delege seçimleriyle birlikte 345 delegeye ulaşılacak. Partide dün ayrıca 109 delegenin yanı sıra mahallelerden 95 tane ön seçim delegesi
Editör: Pusula Gazetesi