Almanya&[#]8217;nın Kuzey Ren Vestfalya Ruhr Bölgesi Essen şehrinden gelen 10 kişilik Alman ve Türk heyet, KDZ Ereğli ilçesini ziyaret etti.
Almanya Ruhr Bölgesi Essen şehri ile Zonguldak-Bartın-Karabük illeri arasında yapılması planlanan bölgesel işbirliği ile ilgili olarak Zonguldak, Bartın ve Karabük&[#]8217;te çeşitli ziyaretler yapan heyet, Ereğli ilçesine gelerek, Ereğli TSO Başkanı Mehmet Genç&[#]8217;i ziyaret etti. TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Genç, Alman heyete Ereğli hakkında bilgiler verdi. İlçenin bir liman ve ticaret kenti olduğunu belirten Genç, ziyaret nedeniyle teşekkür etti.
Alman heyet de, Zonguldak- Bartın ve Karabük bölgesini Ruhr Bölgesi ile benzerliklerini anlattı. Bölgeye hayran kaldıklarını ifade eden heyet, 150 bine yakın Türk vatandaşının bulunduğunu, bu kişilerin de bölgede önemli yerlere geldiğini hatırlattı. Heyet, Türkiye ile ilişkilerin daha da güzel olması için istişareleri karşılıklı olarak sürdürülmesi gerekliliğini vurguladı.
Heyette, Essen Belediyesi Avrupa Birliği Sorumlusu Petra Thetard, Essen Kalkınma Ajansı Dış İlişkiler Müdürü ve TSO Temsilcisi Klaus Kipper- Essen Turizm Bürosu Müdürü Thomas Braun, Essen Uyum Meclisi Başkanı Muhammet Balaban, Türkiye Araştırmalar Merkezi Projeler Müdürü Yunus Ulusoy, Çok Kültürlü İşverenler ve Akademisyenler Birliği Başkanı Erdal Osmançelebioğlu, Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Erol Yukarıbaş, Almanya Zonguldaklılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Karaöz, Almanya Bartınlılar Derneği Başkanı Ahmet Gökgöz ve Almanya Türk Dernekleri Başkanı (TUDEB) Bahri Akalın&[#]8217;da bulunuyor.
Editör: Pusula Gazetesi