Zonguldak´ın Ereğli Huzur Derneği, Aydınlar köyünden sonra Işıklı köyünde de ağaçlandırma çalışmalarına başladı.

Ereğli´de Köyler Arası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Çevre Dostları Derneği´nin birleşimi ile kurulan Huzur Derneği, ağaçlandırma çalışmalarına devam ediyor. Derneğin girişimiyle Aydınlar köyünde başlatılan 500 fidan dikimi sonrasında Orman İşletme Müdürlüğü ile bu kez de Işıklı köyünde 350 fidan dikimine başlandı. Dikim öncesi köylülere fidanların nasıl dikileceği konusunda bilgiler verildi.

Huzur Derneği Başkanı Abidin Ocak, Işıklı Köyü Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyelerinin köylerinde ağaçlandırma çalışması yapmak istediklerini belirtmeleri üzerine Orman İşletme Müdürlüğü ile görüştüklerini ve 350 adet fıstık çamı ile birlikte selvi fidanlarını hazırladıklarını söyledi.

Işıklı Köy mühtarı Hüseyin Akman, her iki dernek yöneticilerinin aldıkları karar sonrasında böyle bir çalışma başlatmalarından dolayı son derece memnun olduklarını ifade etti. Işıklı Köyü Eğtim Kültür ve Dayanışma Derneği yönetim Kurulu üyesi Durmuş Çöneten ise, mezarlık alanında mevcut olan ağaçlık alanı daha da genişletme kararını aldıklarını söyledi.

Fidanların dikilmesi için hazırlanan çukurlara fidanların dikilmesinin ardından her iki dernek yetkilileri ve köylüler ağaçlandırılan alanda hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: Pusula Gazetesi