Eğitimci Yazar Canten Kaya, "Aileyi kaybettiğimiz zaman çocuklarımızı zaten kaybetmiş oluruz. Başarılı çocuk, bilinçli bir ailede yetişir. Çoğu zaman haklılığı ararken, mutluluğu kaybediyoruz." dedi.

Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde Özel Yıldırım Koleji´nin düzenlediği seminerde Eğitimci Yazar Canten Kaya, "Mutlu aile ve başarılı çocuk yetiştirme" konulu konuşma yaptı.

Düzenlenen konferansa Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Zülkarneyn Kısık, Ereğli ilçe Müftüsü Osman Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ve yaklaşık 500 kişi katıldı. Eğitimci Yazar Canten Kaya, evli çiftlerin kendilerine göre tabuları olduğunu ve her iki tarafın da anlayış ve hoşgörü içinde olmaları durumunda sorunları aşabileceklerini söyledi. Erkeklerin sonuç, kadınların da mantık yürüterek olaylara baktıklarını belirten Kaya, yaşamdan slayt gösterileri ile örnekler verdi.

AKM Sinema Salonu´nu tamamen dolduran dinleyici kitlesine hitap eden Eğitimci Yazar Canten Kaya şunları söyledi: "Türkiye´de ailelerin bu kadar yıpranmış olacağını tahmin etmiyordum. Bir eğitimci, ´Sınıfımda 39 öğrenci var, 30´unun anne babası ayrı.´ demişti. Nereye gidiyoruz? Aileyi kaybettiğimiz zaman çocuklarımızı zaten kaybetmiş oluruz. Başarılı çocuk, bilinçli bir ailede yetişir. Ancak Türkiye´de ölü evlilikler var. Birbirini sevmeseler de çocuklar var ya da toplum nazarında konuşulmasın diye evliliğini zorunluluk olarak devam ettirenler var. Ancak şu var ki, ancak bir arada iseniz mutlu olabilirsiniz. Önemli olan iletişim olmalı, haklı olmak ya da olmamak değil. Çoğu zaman haklılığı ararken, mutluluğu kaybediyoruz."

Editör: Pusula Gazetesi