Türkiye Değişim Hareketi (TDH) İl Başkanı Harun Akın ile İlçe Başkanı Yusuf Deniz, Merkez İlçe Gençlik Kolları Örgütü´nün ilk dayanışma toplantısını düzenleyerek, gençlerle bir araya geldi.
Gençlerle sohbet ortamında siyaset hakkında bilgi veren Akın; "Sizlerin heyecanını görünce kendi siyasete başladığım günler aklıma geldi. Sizlerin ülkesine ve milletine duyarlı gençler olacaksınız. Bu gençlik hareketini bir siyasi partide yapacaksınız. Bunu hareketinizi inandığınız partide yapacaksınız.
Ben yıllardır siyaset yaptığım CHP´den çok haklı sebeplerle ayrıldım. Sayın Mustafa Sarıgül´ün liderliğini yaptığı ve Ocak ayında kurulacak olan TDH´ne geçtik. Şimdi de kimilerin kafasını karıştıracak bir yerde il başkanlığı yapıyorum. Çünkü ben milletvekilliği yapmış biriyim ve geriye geliyorum. Şimdi de il başkanlığı yapıyorum. Bu benim sizlere ne kadar heyecanlı ve iddialı olduğumu göstermeli. Türkiye dünyanın en çok işsizlerin olduğu bir ülke ve Avrupa´nın en genç nüfusa sahip bir ülkedir. 4 gencimizden 2´si işsiz.
Türkiye´de siyaset yapan partiler ekonomi ve siyasetle ilgili ciddi politikalar ortaya koymalıdır. Bu Değişim Hareketi´nin en önemli birinci meselesi işsizlik ve ekonomidir. Mesleğiniz ne olursa olsun, onun yanına siyaseti yakıştıracaksınız. Siyaset başka bir şeydir. Burası bir okul ve biz ilk siyaset dersimizi yaptık. Mesleğin ne olursa olsun partinin disiplini, çalışmalarına ve partinin başarılı olmasına omuz vereceksiniz. Gençleri önemsiyoruz. Sizler bu partinin en sağlam bireyi olacaksınız" dedi.
Sohbetin ardından Akın, Merkez İlçe Gençlik Kolları Örgütü´ne katılmak isteyen gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Editör: Pusula Gazetesi