Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Dökerel Köprüsü´nde meydana gelen göçme ile ilgili bilgiler verdi. Hatanın müteahhit firma tarafından kaynaklandığını belirten Başkan Eşref, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: "Dökerel Köprüsü´nün yenilenmesi ve dere üstünde yeni yol oluşturulması konusu belediyenin talebi, Devlet Su İşlerinin kararı ve yapımı ile gelişen bir konu. Başlangıcı Ocak ayı idi ve şimdide tamamlanmak üzere. Şu anda taban betonlama işlemi yapılıyor. Derenin betonlama işlemi bittinde, otobüslerin korkulukları da yapıldığında iş tamamlanmış olacak. Bize de burada görevler düşecek. Orta revujların yapılması ve trafik sinyalizasyon sisteminin kurulması gibi yada Karayollarının yaptıklarını takip etmek gibi görevlerimiz var.
Bu arada biz bu otobüs duraklarını taşımışken önceki gün müteahhit firma tarafından bize bir bilgi aktarıldı. Dökerel Köprüsü ile dere üstündeki yol kısmının birleşim yerinden genleşme derzi dediğimiz çelik derzlerin (Derz : İki yapı öğesini yatay veya düşey doğrultuda ayıran ve bağlayıcı özellikte başka bir malzeme ile doldurulmuş aralık) asfaltın altında betona oturmadığı için tonajlı vasıtaların oraya baskı yapması sonucu çöktüğü ve bunun yapılması gerektiğini söylediler. Bizde tedbir aldık. Otobüs duraklarını geçici bir süre eski yerine aldık. Bugün tamirat işlemi tamamlandıktan sonra trafiğe açılacak. Biz de biran önce olsun diye belediye olarak yardımcı oluyoruz."


Hoş olmadı
Köprüde yaşanan olumsuzluğun giderilmesi için hızla çalışıldığını belirten Belediye Başkanı İsmail Eşref; "Ancak daha işin başında henüz hizmete daha yeni açılmışken, henüz iş bitmemişken bunun ortaya çıkması hoş değil. Ama belediyemizi ilgilendiren bir konu da değil. Devlet Su İşleri Şube Müdürlüğümüzün denetiminde yapılan firmanın imalat hatasıdır. Bu karşımıza çıktı ama gideriliyor" dedi.


Bizim değil, firmanın hatası
´Bir daha böyle bir şey karşımıza çıkar mı bilemeyiz´ diyen Başkan Eşref; "Bugün bu çıktı, yarın başka bir şey çıkamaz diyemem. Çünkü bu işi yapan biz değiliz.
Bu Devlet Su İşleri&[#]8217;nin de hatası değil. Firmanın yaptığı bir imalat hatasıdır. Ama köprü çöktü anlamına da gelmesin. Sadece derz hatasıdır.
Ek yerindeki betona oturmayan çeliğin oturmamasından kaynaklanıyor. Yoksa köprünün temelinde bir kusur yok. Daha doğrusu olmadığını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi