Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Osman Yayla, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık´ın ´Utanç duyuyorum´ sözlerine yanıt olarak; "Utanç değil gurur duymalı. Ancak şu şekilde utanılır; Osman Yayla ve örgütün yaptıklarına rağmen insan değişik şekilde davranırsa o davranışlarından utanır" şeklinde yanıt verdi.
Her şeyin düzeleceğini ümit ettiklerini belirten Osman Yayla, Pusula´ya yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:
"Bu konuyla ilgili açıklama yapacağız. Şimdilik bir şey söylemek doğru olmaz. Ancak Osman Yayla´nın yanında olmaktan herkes gurur duyar. Onun da öyle olması lazım. Olayların bu duruma gelmesinde de hiçbir neden yok. Sebep ne? Delege seçimleri şöyle oluyormuş, böyle oluyormuş. Anladığımız kadarıyla başka bir sebep yok. Peki bunun belediyeyle ne alakası var? Sonra Zonguldak´ta da bir Belediye Başkanı var değil mi? Beldelerimizde de var. Hiçbir belediye başkanının böyle olayları basite indirgediğine şahit misiniz? Ama o tabi bizim bir belediye başkanımız. Bende Partimin il başkanıyım ve partimi gözetmek, kollamak zorundayım. Buna Sayın Halil Posbıyık´ta dâhildir. Bizim hata yapmak gibi bir lüksümüz de yoktur. O seçilmiştir ve konuşabilir. Ali, Veli gider ama Cumhuriyet Halk Partisi bakidir. Her şeyden önce benim bir sorumluluğum var. Biz onun gibi ulu orta konuşma lüksüne sahip değiliz. Oda bizim bir başkanımızdır. Doğru yapmamaktadır ama düzeleceğine inanıyorum. Ancak şunu özellikle söylüyorum; Osman Yayla´nın yanında olmaktan ancak gurur duyulur, utanılmaz. Ancak şu şekilde utanılır; Osman Yayla ve örgütün yaptıklarına rağmen insan değişik şekilde davranırsa o davranışlarından utanır. Bizim milletvekillerimizle, ilçe örgütümüzle, hatta kendisi de dahil biz bir aileyiz. Ancak bizlerle de gurur duyulur. İnsanlar utanılacak bir şey yaparlarsa utanırlar. Asla insanlar birbirlerini üzmemelidir. Yarın karşı karşıya geldiklerinde üzen tarafın mutlaka başını eğmesi lazım. Biz hiçbir arkadaşımızın bu tür bir duruma düşmesini istemiyoruz.
Şimdilik bunlardan başka bir şey söylemiyoruz. Ama yapılanlar doğru değildir. İleriye yönelikte değerlendirmemizi yapacağız."
Editör: Pusula Gazetesi