Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, CHP Zonguldak İl Sekreteri Cevat İzmirlioğlu´nun ´Memur-Sen iktidarın borazanlığını yapacağına üyelerinin çıkarlarını koruması gerektiği" yönündeki açıklamalarına sert yanıt verdi.
Aşkar; "CHP il sekreterinin bu gerçekler karşısında Memur-Sen&[#]8217;i iktidar borazanı olarak eleştirmesi, kendilerini kamuoyu önünde aklama çabalarından başka bir şey değildir. Memur-Sen Üyelerinin düşüncelerini gündeme taşımıştır. Bu sesin kısılmasına ne iktidar partisi, ne de Anamuhalefet partisi engel olamaz" dedi.
Aşkar´ın açıklaması şöyle: "Okul temsilcileri ile yaptığımız toplantıda, CHP&[#]8217;nin işçi sendikalarında uygulanan toplu sözleşme ikramiyesine benzer, kamu görevlilerinin toplu görüşme primleri için Anayasa Mahkemesi´ne iptal davası açarak, iptaline ve kamu görevlilerinin gelirlerinin azalmasına neden olduğunu söyledik.
CHP İl Sekreteri Sayın İzmirlioğlu´nun Memur-Sen ile ilgili iddiaları konuyu tekrar gündeme getirme zorunluluğunu doğurmuştur. Ana Muhalefet Partisi CHP´nin, kamu çalışanlarının özlük haklarının gelişmesi, toplu sözleşme ve grev hakkı kazanması için memur sendikalarına destek olması gerekirken, elindekinin alınması için girişimde bulunması düşündürücüdür, iyi niyetlilikten uzaktır. CHP il sekreterinin bu gerçekler karşısında Memur-Sen&[#]8217;i iktidar borazanı olarak eleştirmesi, kendilerini kamuoyu önünde aklama çabalarından başka bir şey değildir. Memur-Sen Üyelerinin düşüncelerini gündeme taşımıştır. Bu sesin kısılmasına ne iktidar partisi, ne de Anamuhalefet partisi engel olamaz. Memur-Sen&[#]8217;in anlayışı gereği kimse ile polemiğe girme gibi anlayışı yoktur. Yoksa bu eylemleri siz mi organize ediyorsunuz? Yapmış olduğunuz açıklama, yönlendirmiş olduğunuz eyleme katılmamakta Memur-Sen´in ne kadar haklı olduğunun bariz bir göstergesi olmuştur. Bundan sonra da böyle olacaktır."
Editör: Pusula Gazetesi