Zonguldak Şoför ve Otomobilciler Odası Başkan Vekili Osman Bahar, eski Başkan Alaattin Toros ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Muharrem Coşkun hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Geçtiğimiz gün mahkemeye çıkan eski Başkan Alaattin Toros´un yakınlarının kendisini ve üyelerini tehdit ettiğini belirten Bahar, ´Bizim kimseden korkacak hiçbir şeyimiz yok´ diyerek tehditlere taviz vermeyeceklerini söyledi.
Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Muharrem Coşkun´un yakında yapılacak olan oda seçimine aday olduğunu belirten Bahar, Coşkun ve Toros´un başkanlık yaptığı dönemleri gördüğünü ve her ikisinin de odayı 4 trilyon zarara uğrattığını vurguladı.
Bahar, dün yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: "Salı günü mahkemeye girmeden önce Alaattin Toros´un yakınları beni ve üyelerimizi tehdit etti. Mahkemede Denetim Kurulu Başkanı Kemal Aydın, bugüne kadar seçim çalışmalarında Toros ile ilgili yapılan yolsuzlukları kendisinin ortaya çıkardığı beyan ediyordu. Ama her ne olduysa mahkeme de kendine yöneltilen sorulara cevap vermek yerine, benim toplantılara katılmadığımdan dolayı Denetim Kurulu´nun görev yapamadığını ima etti. Ben toplantıya üst üste üç kez katılmasaydım, zaten yöneticilik hakkım düşüyor. Eğer birileri burada yöneticilik yapacaksa ufak tefek tehditlerden korkup da mahkemede vereceği ifadeyi değiştirebiliyorsa, bu gibi insanların yöneticilik yapabileceğini ben düşünemiyorum. Buraya geçilebilirseniz eğer ki, şoför esnafın daha değişik yerlerde hak ve hukuklarını arayabilirsiniz. Ama iş ticarete geldiği zaman kendi çıkarlarınızdan taviz vermiyorsunuz. Muharrem Başkanı şoförler odasında 4 yıl boyunca görev yaptı. 4 yılda kazanılan şoförler odasının geliri nerede? Buna kimse cevap vermiyor. Muharrem Başkan; sizin 4 yılda kazandığınız 4 trilyon lira para nerede? Bunun hesabını verin. Geçmişteki 4 senelik görevinde odayı ne hale getirdiğin belli. Kardeşim sen burayı nasıl yönetmeyi düşünüyorsun. Çok mu iyi yöneticisin. Bırakın bu insanların yakasını."


Toros, yalan söylüyor
Toros´un yakınlarının tehditlerine taviz vermeyeceklerini belirten Bahar; "Bizim kimseden korkacak hiçbir şeyimiz yok. Burada yapılan suçların ne olduğu ortayken, halen bunları nasıl konuşuyorsun? Bu bana göre bir seviyesizliktir. Mahkeme baş kanı Toros´a soru sorarken, arkada yakınları gülüşüyordu. Bu kadar yüzsüzlük olabilir mi? Biz bu odayı 2 trilyon lira borçla aldık. Bu 2 trilyon liranın, 1 trilyonu Muharrem Coşkun´dan kaldı, 1 trilyonu da Alahattin Toros´dan kaldı. Bunların hepsini Alahattin Torus çakmadı. TTK ile yapmış olduğu yanlış protokollerle 5 sene önce 480 milyar lira, icra ve avukatlık masrafları hariç 750 milyar oldu.
Bilinmeyenleri insanlar aktaracağız. Alahattin Toros´un söylemiş oldukları tamamen yalandır ve yakışıksızdır. Birilerini eleştirirken, önce döneceksin kendi yaptıklarına bakacaksın. Ondan sonra başkalarını eleştireceksin" dedi.


´Dayak uygulanmadı´
Sorgulama esnasında bazı üyelerin vermiş olduğu ifadelerde emniyette kötü muamele gördüğü iddiaları üzerine sorulan soruları yanıtlayan Bahar; "Bizde emniyette kaldık ve hiçbir kötü muameleyle maruz kalmadık. Çayımızı da iştik ve medeni bir şekilde sorgulamamız yapıldı.
Orada bir sorgulama yapılıyor. Her halde orada yatarken sorgulama yapılmaz. Bir suç var ise ve o suç ortaya çıkarılması gerekiliyorsa ona göre sorgulama yapılacak. Ne yapılması gerekiliyorsa o yapıldı. Dayak uygulanmadı, uygulansaydı bize de uygulanırdı" şeklinde konuştu.


´Biz tehditlere boyun eğmeyiz´
Gazetecilerin, ´Sizinle birlikte üyelerinizi de tehdit ettiklerini söylediniz, kaç üyeye aynı tehdit yapıldı ve ayrım gözetildiği dikkatinizi çekti mi? Sorusu üzerine Bahar; "Biz şuanda 8 kişilik bir yönetimiz.
Ben mahkemeye gelmeden önce onları tehdit etmişler ve ben geldiğimde de beni de tehdit ettiler. Bana bu işin hesabını soracaklarını ve neden şikâyetçi olduğumu sordular. Biz bu odada yöneticiyken şoför esnafının parasını yiyene kayıtsız kalmak bize yakışır mı? Normal üyesi dahi olsan bu odanın burayı savunmak zorundasın. Biz o tehditlere boyun eğmeyiz. O zaman bizde bazı insanlar gibi ifademizi değiştirseydik. Biz bu insanların hakkını nasıl arayacağız? Öyle bir şey olamaz" şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi