Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde tek katlı ahşap evde çıkan ve yandaki binanın çatısına da sıçrayan yangın peniğe neden oldu. Yangında depo olarak kullanılan ahşap ev tamamen yanarken, yanındaki binada maddi hasar meydana geldi.

Yangın, saat 22.15 sularında çıktı. Kirmanlı Mahallesi Dışçeşme sokakta bulunan tek katlı ahşap bina, henüz belirlenemeyen bir nedenle yanmaya başladı. Yapının ahşap olması nedeni kısa sürede büyüyen yangın, hemen yanda bulunan Nazım Akkaya isimli vatandaşın 3 katlı evine de sıçradı. Evde bulunan Nazım Akkaya, eşi ve iki çocuğu binaya uzatılan merdivenle evden çıkartıldı.

Ahşap binayı ardiye olarak kullanan Nazım Akkaya´nın binaya koyduğu tüpün yangın sırasında patlaması ile mahalle halkı büyük korku yaşadı. İtfaiye, polis, Dergaz ve Bedaş ekipleri, kısa sürede olay yerine geldi. Olay yerine her ihtimale karşı 112 ekipleride çağırıldı. Bedaş yetkilileri elektiriği keserken, Dergaz yetkilileri de doğalgaz bağlantılarını kapattı. 4 itfaiye aracı binada başlayan yangını söndürmek için çalışmalara başladı. Mahalle halkı ise yapılan çalışmaları korkulu gözlerle takip etti.

Söndürme çalışmaları yaklaşık 1 saat sürdü. Nazım Akkaya´nın evine giren itfaiye ekipleri, binadaki muhabbet kuşunu çıkararak aileye teslim etti.

Yangın nedeniyle dışarı çıkan Murat Albayrak, olayı şöyle anlattı: "Saat 22.15 sıralarında bir çığlık sesi duydum. Dışarıya çıktığımda ise alevlerle karşılaştım. Aradan çok kısa bir süre geçmişti ki ani bir patlama oldu. Yangını görüp dışarıya çıkanların hepsi kaçmaya başladı. Biz de hemen itfaiye ve gerekli yerlere haber verdik. Binada oturanlardan bir tanesi balkondan atladı. Diğerleri ise eve uzatılan merdivenle çıkartıldı. Ekiplerin olaya anında müdahalesi olası bir faciayı da önledi" dedi.

Yanan ahşap binada Nazım Akkaya´ya ait kömür, boş tüp ve benzer malzemeler olduğu öğrenilirken, yangının çıkış nedeni yapılan araştırma sonrasında belli olacak. Soğutma çalışmalarının gece 01.30 sularında tamamalandığı yangınla ilgili olay yeri inceleme ekipleri de kundaklama olasılığına karşı yanan ev ve çevresinde gerekli incelemelerini tamamladı. Olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Editör: Pusula Gazetesi