CHP Grup Başkan Vekili İzmir Milletvekili Kemal Anadol, CHP Zonguldak Milletvekilleri Ali İhsan Köktürk, Ali Koçal ve Ereğli CHP Belediye Başkan Aday Adayı Halil Posbıyık ile beraber Çaycuma İlçe Örgütünü ziyaret etti.


Kemal Anadol konuşmasında Zonguldak´ta İsmail Eşref´in adaylığı ile AKP´nin çok önünde olduklarını söyleyerek yerel seçimlerde oylarını yükseltip AKP´den kurtulacaklarını söyledi.


Anadol; "Çaycuma ilçe olduktan sonra ne yapıldıysa CHP döneminde yapılmıştır. SEKA yıllarca ilçeyi diğerlerinin önüne çıkarmıştır" dedi.



´Çarşaflıları çağdaşlaştırıp sayılarını azaltacağız´

Deniz Baykal´ın türbanlılara rozet takmasına da açıklık getiren Anadol; "Amacımız onları çağdaşlaştırıp sayılarını azaltmaktır" dedi.


Anadol; "Türban meselesi büyütülerek gündem değiştirilmek isteniyor. Köylerdeki göç nedeniyle büyük şehirlere muhafazakar insanlar geldi. Özellikle AKP bundan faydalanarak CHP´yi kötülemektedir. Bir kitle partisinin herkesin oylarını alması lazımdır. Ekonomik özgürlüğe ve refaha kavuşan bir insanı zorla çarşafa sokabilir misin?. Biz kamu alanında türbana karşıyız. Cumhurbaşkanının eşi kamu alanında türban taktığı için köşke çıkmıyoruz. Biz kim olursa olsun partiye alacağız. Göreviniz çarşaflıları çağdaşlaştırıp sayılarına azaltmaktır" diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi