Türkiye Kamu-Sen Zonguldak Temsilcisi Salih Alemdar ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Zonguldak Şube Başkanı İsmail Yıldız 25 Kasım´da yapılacak bir günlük iş bırakma eylemi destek arayışlarını sürdürüyor. Yıldız ve Alemdar; "25 Kasım´da alanlara ineceğiz ve Sendikalar olarak bir günlüğüne iktidarı el ele verip uyaracağız" dediler.
Genel Maden İşçileri Sendikası´nı da ziyaret eden KESK ve Kamu-Sen´in davetine destek artıyor.


Alemdar: ´Memur-Sen siyasetin gücünden korktu´
İş bırakma eylemine sendika ve partililerden büyük destek geldiğini belirten Türkiye Kamu-Sen Zonguldak Temsilcisi Salih Alemdar; " Türkiye Kamu-Sen ve KESK bir araya geldi. 25 Kasım´da bir günlük iş bırakma eylemi yapacağız. Ancak bu teklifimize Memur-Sen hayır dedi ve tavrını siyasetten yana kullandı. Memurların ortak, ekonomik, sosyal, mesleki, özlük ve sendikal hakları konusunda Kamu-Sen ve KESK 25 Kasım´da alanlara inecek. Bundan sonraki süreçte de bu birlikteliklerini devam ettirecekler. Bu konuda birkaç sendika dışında diğer sendika ve siyasi partiler destek veriyor. Güçlü bir şekilde alanlara inip, iktidarı uyarı eylemimizi etkili bir şekilde yapacağız. Memur-Sen kendilerini teklif edilen bir günlük iş bırakma eylemine siyasettin gücünden korkarak, hayır diyerek dışarıda kaldı" dedi.


Yıldız: ´Büyük grevler yapacağız´
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Zonguldak Şube Başkanı İsmail Yıldız da, Memur-Sen´i eleştirdi. 25 Kasım´da iktidarı bir günlüğüne uyaracaklarını belirten Yıldız; " Konfederasyonlarımız 12 Ekim´de emek meslek örgütlerine çağrıda bulundu. Çağrıya cevap veren örgütler 25 Kasım´da bir günlük iş bırakarak iktidarı uyarma kararı aldı. Bu uyarı gereğinde ortak bir hukuk yarattık. Özellikle Memur-Sen çağrıya biz grev yapmayacağız diye cevap verdiler. Kamu emekçileri ekonomik, sosyal hakları konusunda sadece makamlarla görüşerek hak alınmaz. Sendikalar hak alma örgütleridir. Sendikalar Başbakanın talimatıyla iş yapmazlar. Duyduğumuza göre 18 Kasım´da Memur-Sen Konfederasyonu utangaç tavrını kırmak için alanlara çıkacağını belirtmiş. Böylelikle siyasi iktidarın güdümünde olduklarını belli ettiler. Kamu-Sen ve KESK olarak alanlarda kitlesel bir şekilde bu eylemi Zonguldak´ta gerçekleştireceğiz. Sendikalar olarak 25 Kasım´da bir günlüğüne iktidarı el ele verip uyaracağız. İktidarın bu tavrı 26 Kasım´dan sonrada sürerse daha büyük 2-3 gün sürecek grevleri şimdiden hazırlanıyoruz" şeklinde konuştu.
Ardından, sendika yöneticileri Genel Maden İş Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramis Muslu´yu da makamında ziyaret ederek iş bırakma eylemi için destek istediler. Muslu ise destek vereceklerini açıkladı.
Editör: Pusula Gazetesi