Zonguldak´ın Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kendisini yeni yapılacak TOKİ konutları için protokole imza atmamakla eleştiren AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan´a "Bu işler top atmakla olmuyor." diye cevap verdi.

Mevcut TOKİ´nin yolu için revizyon çalışmalarının İller Bankası´na takıldığını belirten Posbıyık, vatandaşların sürekli olarak kendisine geldiğini, yolun revizyon çalışmasının tamamlanmasının ardından imar çalışmalarının başlayacağını söyledi. İller Bankası´nda çok arka sıralarda olan projenin öne alınması için siyasi güç gerektiğini dile getiren Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yeni yapılması planlanan Ömerli TOKİ konutları için de kendisinin imza attığını, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar´ın imzasının beklendiğini ifade etti.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan´ın "Yeni TOKİ için Belediye Başkanının imzası bekleniyor" sözlerine cevap verdi. Başkan Posbıyık, şunları söyledi: "Fazlı Erdoğan arkadaşımız, iyi görüşüyoruz ama top atmayı iyi bilir. Yedi yıldan bu yana top ata ata Ereğli´yi bu noktaya getirdiler, Ereğli´yi gerilettiler. Hiç bana top falan atmasın."

Erdoğan´ın konuları bilmediğini öne süren, Posbıyık, "Ömerli´de yapılması planlanan TOKİ konutları için imza attım ve bu konuda TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar´ın imzası beklendi. İşlerin gecikmesi nedeni ile İmar Müdürü Mustafa Kılıç ve İsmail Başer´i Ankara´ya gönderdim. Mevcut TOKİ yolunun da İller Bankası´nda revizyon işlemlerinin bitmesi durumunda imar çalışmalarına geçilecek, ancak revizyon dosyasının arka sıralarda olması nedeni ile beklemek zorunda kaldık. Fazlı Erdoğan arkadaşımız, iyi görüşüyoruz ama top atmayı iyi bilir. Yedi yıldan bu yana top ata ata Ereğli´yi bu noktaya getirdiler, Ereğli´yi gerilettiler. Hiç bana top falan atmasın, istiyorsa ikimiz bir yerde oturalım, TOKİ´deki durum nedir konuşalım. Ben teknik adamın, inşaat mühendisiyim, TOKİ´deki durum nedir açıklıyorum. Bu işleri bilen bir adamım ve bu işleri bilerek konuşuyorum. TOKİ´de zaten mevcut bir yol var, zaten yaptım, beton döktüm, asfalt döktüm, orası çalışıyor. Ama bu yer vatandaşların mülkiyetinde, onların rızaları ile geçiyorlar."

Kabasakal Deresi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Posbıyık, 450 bin liralık ödeneğin Devlet Su İşleri´nde beklediğini ve bu derede sorun olan menfezlerin yapımı için DSİ´nin Karayolları´na müracaat ettiğini sözlerine ekledi.

Editör: Pusula Gazetesi