Zonguldak Merkez Rat Mahallesi´ndeki Uğur Camii´nin minaresinin Ak Parti´nin renklerini andıran turuncu ve beyaza boyanması cemaatin tepkisine neden oldu. Bazı vatandaşlar, dinin siyasete alet edildiğini öne sürerek camiye gitmeyeceklerini söyledi. Ak Partili olduğunu söyleyen Dernek Başkanı Mehmet Günaydın ise, geçmişte mavi ve yeşile boyandığında minarenin çabuk kirlendiğini düşünerek portakal rengine boyadıklarını, bunun partiyle ilgisinin olmadığını söyledi.
Uğur Camii Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği, 1963´te yaptırılan Uğur Camii´nin minaresini 15 gün önce yeşil ve beyazdan, turuncu ve beyaz renge boyattırdı.
Şerefe ve külah bölümü turuncu, diğer bölümleri beyaza boyanan minare cemaatin tepkisine yol açtı. Bazı vatandaşlar, minarenin Ak Parti´nin renklerine boyandığını, dinin siyasete alet edildiğini önü sürerek camiye gitmeyeceklerini ve derneğe de yardımda bulunmayacaklarını söyledi. Cami minaresinin cemaati ikiye böldüğünü belirten mahalle sakinlerinden 43 yaşındaki Muhammet Öztürk, tepkisini şöyle dile getirdi: "Ben rahatsızım. Bunun rengi yeşildir. Turuncuya boyanması bize tuhaf geldi. Yeşil beyaz olabilirdi. İslamın rengi yeşildir. Turuncu renk bende bir partizanlık uyandırdı. Burada parti reklamı gibi düşünmeyen yoktur. Vatandaşın yarısı benimle aynı fikirde."
Başka bir vatandaş ise, cemaatin yarısının minarenin Ak Parti´nin renklerine boyandığını düşünerek yardımları vermeyeceklerini söylediklerini belirterek, "Ak Parti´nin renklerini anımsatıyor. Böyle şeyleri yaparken dikkatli davranmak lazım. Vatandaşın hassasiyeti var. Dini politikaya alet etmenin gereği yok" dedi.

MUHTAR: "VATANDAŞ RAHATSIZ"
Rat Mahallesi Muhtarı Celil Demirci ise, vatandaşlardan kendilerine minareyle ilgili tepkilerin geldiğini söyleyerek, şöyle konuştu:
"Sanki bir simge gibi bir görüntü verdi. Mahalledeki insanların da bölünmesine yol açtı. Hatta bazı insanlar bu yüzden camiye gitmediklerini söylüyor. Mahalledeki insanlar, minarenin bir partinin bayrağını simgeleyen renge boyanmasından rahatsız. Bunun en kısa zamanda değiştirilmesi gerekiyor."

PARTİYLE İLGİSİ YOK
Geçmişte Ak Parti İl Yönetiminde görev yaptığını, daha sonra anlaşamadığı için partiden ihraç edildiğini ancak Ak Partili olduğunu belirten dernek başkanı Mehmet Günaydın ise, daha önce mavi ve yeşile boyanan minarenin çabuk kirlendiğini düşünerek portakal rengine boyadıklarını söyledi. Bunun parti simgesiyle bir ilgisinin olmadığını savunan Günaydın, şunları söyledi:
"Bunun siyasi simge olarak kullanıldığını düşünmek bana göre çok yanlış. 30 yıldır burada dernek başkanlığı yapıyorum. Böyle bir şey ilk kez başıma geliyor. Ben vatandaştan olumlu tepkiler aldım. Bir kaç arkadaşımız da bu rahatsızlığını söyledi. Bunu söyleyenler gelsinler minarenin rengini değiştirsinler. Ama kendileri yapacaklar. Bizim tekrar boyamaya gücümüz yok. Evet ben Ak Partiliyim. ´Ak Partili değilim´ diyecek durumum yok. Yeşil yaptığımız zaman da Refahlı diyorlar. Gelsinler yapsınlar, boyatsınlar kendileri o zaman."
Editör: Pusula Gazetesi