Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, işsizlere müjde verdi. Üretimi istenilen düzeye getirmek ve emekli olacak işçilerle birlikte oluşacak açığı doldurmak için 2010 yılında işçi alımı yapılması konusunda teklifte bulunduklarını belirten Türkmen, gerekli görüşmelere devam ettiklerini söyledi. Bin artı bin üretim, 900´de yardımcı eleman olmak üzere toplam 2 bin 900 işçi alınacağını belirten Milletvekili Türkmen, Pusula´ya yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:
"Türkiye Taşkömürü Kurumu&[#]8217;na 2010 yılında işçi alımı söz konusu. Bu konuyu Bakan Bey ve Hazine ile de görüştük. Hatta üretim işçilerinin dışında diğer dışarıda çalışacak işçiye de ihtiyacımız var.
Kazmacı değil de kancacı, vagoncu yani yardımcı işçi dediğimiz işçilere ihtiyacımız var. 900 işçi için teklifimiz oldu. 1000 artı 1000 birde dış işçi 900 dersek toplam 2 bin 900 işçi daha almış olacağız.
Türkiye Taşkömürleri Kurumu bizim en çok önem verdiğimiz ve olmazsa olmazımızdır. En son aldığımız işçilerin daha yeni yeni verimini almaya başlıyoruz. Birde bunların yanı sıra emekli olacak olan arkadaşlarımız var. Onların yerini doldurmamız gerekiyor. TTK Zonguldak ile bir bütündür. O nedenle işçi alımları olsun, üretim olsun çalışmalarımız hep devam edecek. Tekliflerimiz onaylanırsa da 2010 yılında 2 bin 900 kardeşimiz Türkiye Taşkömürleri Kurumunda iş başı yapmış olacaklar."
´İftira atıyorlar´
Türkiye Değişim Hareketi Kurucu İl Başkanı Harun Akın´a da yeni oluşumlarında başarılar dileyen Milletvekili Türkmen, ´Vekiller seçildikten sonra Zonguldak´a gelmiyorlar´ şeklindeki eleştirilere de yanıt vererek; "Biz her hafta Zonguldak´tayız. Her geldiğimizde medyayı çağırıp bakın biz buradayız demiyoruz. Hep halkın arasındayız. Ak Parti Zonguldak milletvekilleri Zonguldak´a gelmiyorlar diye kim diyorsa iftira atıyor" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi